Karibik - Guadeloupe, Dominika, Martinik

15 denní zájezd   Dominika Dominika    Vzdálené země

   ubytování: apartmán       doprava: letecky       strava: snídaně   


- turistický a poznávací okruh


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy; přílet na GUADELOUPE.
2. den: Výlet na nejvyšší vrchol Guadeloupe, který leží na ostrově Basse Terre – stále činná sopka LA SOUFRIÉRE, vzrušující přírodní divadlo, obejdete sopečný vrchol; mikrobusem dále po západním pobřeží Basse Terre se zastávkou na koupání v moři.
3. den: Nejvyšší VODOPÁDY východního Karibiku, tvořící kaskádu tří vodopádů na řece CARBET; možnost koupání v jezírku. Návštěva hlavního města POINTE-A-PITRE. 4. den – Dopoledne přejezd rychlou lodí na ostrov DOMINIKA (2,5 hod); ubytování; odpoledne návstěva hlavního města ROSEAU, botanická zahrada s papoušky a velkou žábou zvanou „horské kuře“, kteří žijí jen na Dominice; možnost návštěvy přírodních termálních jezírek.
4. den: Dopoledne přejezd rychlou lodí na ostrov DOMINIKA (2,5 hod); ubytování; odpoledne návstěva hlavního města ROSEAU, botanická zahrada s papoušky a velkou žábou zvanou „horské kuře“, kteří žijí jen na Dominice; možnost návštěvy přírodních termálních jezírek.
5. den: TRAFALGARSKÉ VODOPÁDY, pod nimi se lze ponořit do přírodních bazénků s horkou sirnou vodou; poté MIDDLEHAMSKÝ VODOPÁD (jeden z nejvyšších na ostrově), stínem deštného lesa po upravené cestě až na vyhlídku asi 100 m od vodopádu; cesta mikrobusem k FRESH WATER LAKE, procházka kolem jezera; SCOTTS HEAD –jižní cíp ostrova s pěknou pláží na koupání a vyhlídkou na místo, kde se stýká Atlantický oceán s Karibským mořem.
6. den: Okružní jízda kolem ostrova, plavba loďkou po INDIÁNSKÉ ŘECE do jinak nepřístupných míst až k baru v džungli, dále průjezd horskou džunglí překypující tropickou zelení na východní pobřeží, CARIB TERRITORY – území, kde žijí karibští indiáni, vyhlídka na útesy po Ecsaliére Tete.
7. den: Celodenní túra k jezeru s vroucí vodou BOILING LAKE, nejkrásnější na Dominice; jezero má průměr 62 m a půjdete k němu deštným lesem i údolím, přiléhavě nazývaným „Pusté“ se sirnými výpary s gejzírky horké vody.
8. den: Krátký výlet ke SMARAGDOVÉMU JEZERU bujnou vegetací. Dále vodopádu SARI SARI FALLS vysokým porostem a 2x přes potok, vykoupání po cestě je možné v jezírku i v potoce; výlet BOETICA – GLASSÉ je zajímavý sestup od silnice až na pruh lávy končící v moři, dojezd k oblázkové pláži CHAMPAGNE na západním pobřeží, koupání.
9. den: Dopoledne plavba rychlou lodí na ostrov MARTINIK (2,5 hod); odpoledne procházka na poloostrově Caravelle na východním pobřeží Martiniku s koupáním v moři.
10. den: Výstup na nejvyšší vrchol ostrova – horu MONT PELÉE 1395 m, která naposledy soptila v roce 1902. Na zpáteční cestě zastávka na vykoupání.
11. den: Prohlídka hlavního města FORT DE FRANCE s tržnicí; jižní část ostrova s koupáním na pláži s výhledem na skálu ROCHER DU DIAMANT a také na nejjižnější pláži Martiniku s palmami a bílým pískem; nejjižnější obec ostrova STE-ANNE s obchůdky a restauracemi.
12. den: Výjezd k bazilice SACRÉ-COEUR nad Fort de France; botanická zahrada JARDIM DE BALATA, kde se chodí po lávkách zavěšených v korunách stromů; jízda deštnými lesy s vysokými kapradinami po ROUTE DE LA TRACE, procházka se podle vodního kanálu BEAUREGARD.
13. den: Túra tropickým porostem přírodní rezervace na severním pobřeží ostrova, z GRAND RIVIERE k pláži Anse Couleuvre, kde lze koupat, zpět motorovým člunem.
14. den: Dopoledne návštěva muzea rumu s ochutnávkou; odpoledne odpočinek u moře a k večeru přesun na letiště; odlet do ČR s přestupem.
15. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letenky (tam a zpět) včetně všech příplatků
  • 2 x lodní lístek mezi ostrovy
  • ubytování 13x v penzionech nebo v apartmánech/bungalowech ve 2lůžkových pokojích se soc. zař. na pokoji/v apartmánu (v jednom apartmánu/bungalovu jsou 1 – 2 ložnice)
  • 13 x snídaně
  • dopravu mikrobusy nebo auty na každém ostrově
  • vstupy do národního parku na Dominice
  • výstupní daň z Dominiky
  • služby českého průvodce