Slovinsko - romantika adventu a koupání v mořském parku TERMARIS v Portoroži

6 denní zájezd   Slovinsko Slovinsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel ****       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Vydejte se s námi na adventní zájezd do krásného Slovinska, kde poznáte jedinečný rozsáhlý komplex Postojenských jeskyní (délka 24 km, jeden z největších jeskynních systémů v Evropě s neskutečným bohatstvím krápníkové výzdoby), hlavní město Lublaň s adventním trhem a nezapomenutelnou stopou architekta Jože Plečnika, městečka Piran a Koper v benátském stylu i honosný přístavní Terst vybudovaný ve velkolepém stylu habsburských vídeňských staveb.
Volný čas můžete využít ke koupání v několika termálních bazénech v hotelu Histrion, mořském parku Termaris.
Ubytování je zajištěno ve velmi pěkném, nedávno kompletně renovovaném 4* hotelu Histrion přímo na břehu moře, stravování je formou bohaté bufetové polopenze - výborná slovinská / istrijská kuchyně.

V r. 2020 komplentě zrenovovaný hotel, příjemné ubytování, pokoje mají balkony, miniledničku. V celém komplexu hotelu i bazénů Termaris je WiFi zdarma.

formou bohatého bufetu


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
551-01 4.12. - 9.12.2024 10 490 Kč 10 190 Kč Nástup též Tábor, České Budějovice. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 5.5.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách, noční přejezd do Slovinska.
2. den: Návštěva POSTOJENSKÝCH JESKYNÍ , kde v rámci prohlídky pojedete podzemním vlakem, budete si moci představit rozlehlost jeskynního systému s množstvím krápníků. Při pěší prohlídce jeskyně pak uvidíte i nejkrásnější postojenské krápníky (Briliant, který se stal symbolem jeskyně) i tajemného jeskynního živočicha macaráta jeskynního. O adventu bývá v jeskyni vánoční výzdoba a je zde také mnohem méně návštěvníků než v letním období. Odpoledne příjezd do Portorože, ubytování, volno ke koupání v mořském parku Termaris.
3. den: Pěší výlet do historického PIRANU , kterému se přezdívá malé Benátky, protože byl dlouhá staletí pod nadvládou Benátské republiky, kdy zde byly vybudovány paláce, uličky, hradby a také církevní stavby na piranské akropoli. Odpoledne volno, možnost procházek do např. do mondénního lázeňského letoviska Portorož, nebo koupání v termálních bazénech TERMARIS (7 vnitřních bazénů a velká vířivka, skluzavky pro děti aj.). Mimo to můžete využít služby Wellness centra Benedicta v hotelu Histrion, které za poplatek nabízí sauny, masáže aj.
4. den: Návštěva města TERST, města, které je částečně italské a částečně rakouské, protože dlouhou dobu spadalo pod vliv rakouské monarchie. Uvidíte četné krásné paláce, rozlehlá náměstí a široké třídy, ale také památky na dobu římskou (např. divadlo). Přímo na obrovském náměstí Piazza Unita d´Italia jsou umístěné vánoční stromy. KOPER – procházka historickým centrem s benátskou architekturou, dominantní katedrálou i vyhlídkou na koperský přístav.
5. den: Dopoledne ještě volno ke koupání, poté odjezd z Portorože. Návštěva LUBLANĚ, která je nejvíce spojena se jménem architekta Jože Plečnika. Projdeme se centrem města s mosty přes řeku Lublanici vč. Dračího mostu a budeme mít volno na adventním trhu, který se koná na březích řeky, jsou zde četné možnosti občerstvení, posezení i procházek. Večerní CELJE s největším slovinským středověkým hradem a hezkým starým centrem, které má o adventu velmi pěknou výzdobu. Noční přejezd.
6. den: Návrat do Prahy v časných ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • výlety dle programu
  • 3x nocleh v hotelu Histrion 4*
  • 3x polopenzi formou bohatého bufetu
  • po dobu pobytu neomezený vstup (v rámci otevírací doby) do Mořského parku Termaris
  • zapůjčení županů - na pokojích

Cena neobsahuje:

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu 8,5 Euro / os. / pobyt
  • Pro vstup do Postojné je nutná závazná rezervace předem, platba na místě v Eurech. Nutno uvést, zda se jedná o dospělou osobu, studenta do 25 let nebo dítě do 15 let včetně.

Slevy:

  • sleva pro dítě do 14,99 let na přistýlce, se dvěma dospělými osobami (sleva: -1000 Kč)
  • sleva pro 3.dospělou osobu na přistýlce (sleva: -600 Kč)

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj - omezený počet, nutno ověřit dostupnost předem v CK (příplatek: 1800 Kč)
  • pojištění léčebných výloha storna (příplatek: 270 Kč)