Španělsko, Portugalsko II - velký okruh letecky

13 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Zájezd do Portugalska a Španělska míří za nejvýznamnějšími památkami těchto dvou jihoevropských zemí. Slavná historická města Madrid, Lisabon, Cordoba, Sevilla a Granada, stejně jako starobylé a nádhernou architekturou proslavené kláštery v Portugalsku, portské víno a Sherry v Andalusii, mohutná skála Gibraltaru. To vše a samozřejmě i mnohá další místa poznáte během našeho zájezdu na Pyrenejský poloostrov.


Program zájezdu

1. den: Přílet do Madridu. Nocleh.
2. den: MADRID - hlavní město Španělska, Královský palác, park Retiro, Plaza Mayor, Puerta del Sol aj. Nocleh.
3. den: Monumentální zámek a královský pantheon EL ESCORIAL (UNESCO). TOLEDO (UNESCO) - krásná katedrála, dům malíře El Greca, synagoga Santa Maria la Blanca aj. Nocleh.
4. den: Přejezd do Portugalska. Cestou prohlídka univerzitního města SALAMANCA (UNESCO) se Starou a Novou katedrálou, římským mostem, malebným náměstím Plaza Mayor a Domem mušlí. Nocleh.
5. den: COIMBRA - univerzitní město, první hlavní město Portugalska se Starou katedrálou, kostelem Sv. kříže, univerzitou. Přístavní město PORTO (UNESCO), známé svým vinařstvím – portské víno. Nocleh.
6. den: TOMAR (UNESCO) - majestátní templářský hrad z 12. stol. se slavnou templářskou rotundou a proslulým manuelským oknem. BATALHA (UNESCO) - pro svou krásu ve všech dějinách umění vyzdvihovaný klášter. ALCOBACA (UNESCO) - starobylé městečko s klášterem Panny Marie. FÁTIMA – slavné poutní místo.
7. den: SINTRA (UNESCO) - královské město, jedno z nejstarších v Portugalsku, opěvované pro svoji krásu mnoha básníky. CABO DA ROCA - nejzápadnější výběžek Evropy. LISABON - metropole Portugalska, prohlídka čtvrti BELÉM (UNESCO) s významnými památkami – Klášter Jeronýmů, Belémská věž, Památník objevitelů.
8. den: Přejezd na pobřeží ALGARVE - jedno z nejkrásnějších pobřeží Evropy s písečnými plážemi i rozeklanými útesy. Malebné městečko LAGOS, odpočinek a koupání na plážích zasazených mezi skalisky.
9. den: GIBRALTAR - britská korunní kolonie, staré město a pevnost střežící průliv mezi Evropou a Afrikou. CÁDIZ - malebné bílé město ležící na úzkém poloostrově, krásné promenády a pláže.
10. den: SEVILLA (UNESCO) - město přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným romantickým zámkem Alcazár v maurském slohu a bílou židovskou čtvrtí. CÓRDOBA (UNESCO) - bývalé arabské sídelní město: Mešita, židovská a stará čtvrť s typickými bílými stavbami, úzkými uličkami a půvabnými nádvořími, římský most. Nocleh.
11. den: GRANADA (UNESCO) - město zasazené do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, arabská čtvrť Albaicín). Nocleh.
12. den: Přejezd z Granady přes Alicante a španělským pobřežím přes Valencii, do oblasti Barcelony. Nocleh.
13. den: Odlet do ČR, dle času odletu krátká nebo žádná prohlídka Barcelony.

Cena obsahuje:

  • leteckou přepravu do Madridu a z Barcelony
  • dopravu zahraničním autobusem
  • průvodce
  • 12x ubytování (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 12x snídani (2x snídaňové balíčky)
  • 3x večeři

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 590 Kč)
  • vstupné do Alhambry s rezervací (nutno objednat při přihlášení, rezervaci španělská CK však potvrdí až měsíc před zájezdem, nebude-li, částka bude klientovi obratem vrácena) (příplatek: 700 Kč)