8 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: polopenze   


- španělské „Mrtvé moře“

Laguna Mar Menor je svou rozlohou 3x větší než Lipno. Je také přezdívána Mrtvé moře Evropy díky vysokému obsahu soli a minerálů. Díky vysoké koncentraci a malé hloubce bývá voda zhruba o 5°C teplejší než ve Středozemním moři. Hotel Izán Cavanna 4*, ve kterém jsme ubytováni, má výhodnou polohu na úzké kose mezi Středozemním mořem a lagunou. A tak je možné koupání jak v moři, tak ve slané laguně. Náš poznávací zájezd zahrnuje zajímavé výlety do okolních historických měst (Murcia, Cartagena i vzdálenější Valencie) a dalších zajímavých míst této oblasti.


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do Španělska.
2. den: Dopoledne panoramatický výlet autobusem po 21 km dlouhém písčitém rukávu LA MANGA, který odděluje lagunu MAR MENOR od moře. Odpoledne procházka na ostrůvek ISLA DEL CIERVO (Jelení ostrov). S sebou doporučujeme plavky, boty do vody a kyblíček na bahno.
3. den: Výlet do hlavního města oblasti města MURCIA - město ležící na řece Segura se zajímavou starou čtvrtí a starobylou katedrálou. Návštěva svatyně patronky města Panny Marie Fuesanta, odkud je nádherný výhled na město. Odpoledne návštěva města CARTAGENA, jednoho z nejstarších měst na Pyrenejském poloostrově, které se pyšní bohatou historií již od dob Římanů.
4. den: Výlet do parku SALINAS DE SAN PEDRO, jednoho z největších center talasoterapie v Evropě (léčba onemocnění pokožky, artritidy a revmatických onemocnění mořskou vodou a bahnem). Návštěva nejhezčích míst v parku s průvodcem, poté rozchod – možnost procházek po stezkách nebo do přírodních bahenních lázní pod širým nebem. S sebou doporučujeme vzít plavky, boty do vody, kyblíček na bahno.
5. den: Delší výlet do města VALENCIE, které je třetím největším městem Španělska a je bohaté na různé památky. Město má neopakovatelnou atmosféru, rušný přístav a je proslulé svými slavnostmi a fiestami. Dochovaly se zde středověké hradby s věžemi a několik starobylých kostelů včetně katedrály La Seo.
6. den: Pro zájemce možnost faktulativního výletu na pobřeží Costa Blanca. Návštěva přímořských letovisek Alicante a Benidorm. ALICANTE – rybářské přístavní město s majestátním hradem Sv. Barbory a starou čtvrtí. BENIDORM – letovisko vzbuzující u návštěvníků různorodé pocity svojí architekturou výškových budov vzdáleně připomínající americké Miami.
7. den: Pro zájemce okružní plavba po laguně (cca 20 Eur). Z přístavu PUERTO BELLO, nejstaršího přístavu na LA MANZE plavba kolem pěti ostrůvků laguny MAR MENOR.
8. den: Odlet ze Španělska do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu
  • průvodce
  • místní bus na výlety
  • pojištění léč. výloh a storna
  • 7x ubytování v hotelu
  • 7x polopenzi