Saské hrady a zámky

2 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Pojeďte s námi poznat krásy saských hradů a zámků. Navštívíme zámky Weesenstein, Moritzburg, hrady Mildenstein a Kriebstein, ale také pevnost Königstein.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v brzkých ranních hodinách. Dopoledne návštěva hradu Kriebstein, který je bezesporu nejkrásnější rytířský hrad v Sasku. Kriebstein nabízí vše, co by měl středověký hrad mít. Komnaty zařízené originálním nábytkem, malované dřevěné stropy, krby, portréty, gotický rytířský sál, gotický sál, oltář ze 14. století a mnoho dalšího. V době největší slávy patřila k hradu dvě města a 33 vesnic. Jako doklad někdejší slávy je bezesporu čtyřicet pět metrů vysoká pozdně gotická obytná věž se skvěle zachovalou vnitřní výzdobou a ohromujícím krovem. Dále přejezd do Torgau. Torgau je renesanční perlou Saska. Historickému centru města vévodí zámek Hartenfels. V 16. století byl na zámku častý hostem i představitel politické reformace církve, Martin Luther. Torgau se do historie zapsalo i v polovině 20. století, kdy se zde 25. dubna 1945 na Labi setkaly oddíly Rudé armády a amerických vojsk. Večer ubytování v hotelu.
2. den: Po snídani se vydáme na návštěvu pohádkového zámečku Moritzburg, na kterém se natáčela známá pohádku Tři oříšky pro Popelku. Zámek je postaven na umělém jezírku s přírodním parkem. K mimořádným pozoruhodnostem patří světově nejrozsáhlejší sbírka interiérového vybavení se vzácnými tapetami z kůže s cennými malbami a vzory a sbírka historických loveckých trofejí. Dále budeme pokračovat na zámek Weesenstein. Zámek, jehož vznik je datován na přelom 18. a 19. Století vznikl přestavbou původního hradu na skále. K zámku patří rozsáhlý park ze 17. století, kde můžete obdivovat například velkokvěté růže, malé pískovcové mosty či umělý vodopád. Odpoledne přejedeme k jedné z architektonicky a historicky nejcennějších skalních pevností v Evropě - Königstein. Historie pevnosti se začala psát před více než 750 lety. Postupně v areálu pevnosti vznikl jedinečný soubor staveb v pozdně gotickém, barokním a renesančním stylu i staveb z 19. století. Protože byla pevnost Königstein nedobytná, vyhledávali ji v neklidných dobách panovníci Saska, aby se zde schovali a ukryli své umělecké cennosti a státní klenoty. Díky své poloze v krásné krajině byl Königstein také oblíbeným výletním místem panovnického dvora a místem konání nejrůznějších slavností. Ve večerních hodinách návrat zpět do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 1x nocleh v hotelu/penzionu ve 2-3 lůžkových pokojích s příslušenstvím
  • 1x snídani
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 70 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 490 Kč)