EXPO 2015 - Miláno

4 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Zájezd za poznáním Milána, města plného uměleckých pokladů, města módy, fotbalu a v roce 2015 i hostitele světové výstavy EXPO. Do Itálie se vrací výstava po více než 100 letech. Budeme mít jedinečnou příležitost navštívit jednu z nejslavnějších výstav světa, tentokrát na téma - Potrava pro planetu - Energie pro život. EXPO je vždy někde jinde, a interval mezi výstavami je 5 let. Využijte tedy jedinečnou příležitost Miláno navštívit!


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: Ráno přijedeme do pulzujícího města Lombardie, města umění, designu a světové módy MILÁNA. Prohlídka Piazza Duomo se slavnou milánskou gotickou katedrálou DUOMO – fantastický soubor vznosných pilířů, vyhlídka ze střechy katedrály, stylová obchodní pasáž Galleria Vittorio Emanuele II., Teatro alla Scala, klášter Santa Maria delle Grazie aj. Individuální volno k procházkám v pavoučích sítích úzkých dlážděných milánských ulic. Odjezd na ubytování.
3. den: Po snídani celodenní prohlídka výstavy EXPO 2015, které se zúčastní 175 zemí - světová výstava průmyslu a kultury jednotlivých zemí, jejíž první ročník proběhl v roce 1851 v Londýně. Světové výstavy slouží k seznámení se s kulturou a životním stylem účastnických zemí. Česko (slovensko) patří na výstavách k tradičním účastníkům, za jeden z nejúspěšnějších ročníků bývá považováno Expo 1958 v Bruselu – získalo Zlatou hvězdu a dalších třináct ocenění. Úspěch sklidil také český pavilon v Šanghaji z roku 2010. Česko bude na Expo 2015 architektonicky reprezentovat modulární systém firmy Koma z Vizovic. Podoba pavilonu vychází z návrhu architektonického studia Chybík a Kryštof, který byl vybrán odbornou porotou architektů (Eva Jiřičná, Miroslav Řepa, Zdeněk Lukeš, Michael Klang, Vladimír Soukenka, David Vávra). Vítězný pavilon má tři patra. U vstupu je vodní nádrž, na střeše pak park. Večer odjezd do České republiky.
4. den: Předpokládaný příjezd do republiky v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • pojištění léč. výloh a storna
  • dopravu lux. klim. busem
  • 1x ubytování v hotelu*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 1x snídani
  • průvodce
  • CK si vyhrazuje právo úpravy programu podle počasí a event. aktuální situace v Miláně a na výstavě EXPO.

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj - 600 Kč
  • vstupenku na výstavu Expo - 950 Kč (nutná rezervace v CK min. měsíc před odjezdem)
  • vstupenku na výstavu EXPO pro studenty a seniory nad 65 let - 750 Kč (nutná rezervace v CK min. měsíc před odjezdem)