Benátská laguna (Slavnost gondol)

5 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Benátky jsou romantické město plné kanálů, historických památek a muzeí. V termínu tohoto zájezdu se v Benátkách koná Slavnost gondol.
Nádherně nazdobená plavidla a jejich posádky v kostýmech se Vám předvedou v celé své kráse.

CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu během 2. – 4. dne vzhledem k počasí a aktuálním podmínkám probíhajících akcí a otvíracím dobám. Ve večerních hodinách nebo individuálně na ostrově Lido je možné využít koupání a relax u moře.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
472-01 28.8. - 1.9.2024 6 990 Kč Nástup též České Budějovice. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: BENÁTKY (UNESCO) – prohlídka historického města, náměstí sv. Marka, Dóžecí palác, kampanila, rybí tržnice, kostel San Paolo a kostel dei Frari, Scuola Rocco. Od května do října tradiční světová výstava moderní architektury Bienále architektury. Event. volný program s návštěvou historických objektů nebo galerií, Galleria dell´Accademia (Tintoretto, Veronese, Tiepolo, Bellini...). Odjezd večer zpět do Lido di Jesolo na ubytování.
3. den: Ostrov Murano (ostrov sklářů, sklářské dílny a muzeum, Dóm St. Maria e Donato s románskými prvky a vzácnými mozaikami). Ostrov Burano (krajky, krajkářské muzeum, rybářské domky s barevnými fasádami). Popř. i ostrov Torcello , kdysi hlavní sídlo biskupa, nejstarší benátská katedrála Santa Maria dell´Assunta (7. - 9. století), základy baptistéria ze 7. století, kostel Santa Fosca (11.-12. století), kampanila – výhled na lagunu, Museo dell´Estuario, Attilův trůn, atmosféra uliček s kanály a mostky. Návrat lodí do Benátek a návštěva klidných čtvrtí, kavárničky a parky. Odjezd večer zpět do Lido di Jesolo. V případě příznivého počasí možnost pozdějšího návratu z Benátek .
4. den: BENÁTKY : dokončení prohlídky historického centra, židovská čtvrť, návštěva muzeí a galerií, muzeum Peggy Guggenheimové (doporučujeme), lodí po Velkém kanále (okázalé paláce – Casa d´Oro, Casa Foscari, Palazzo Dario...) k Ponte Rialto. Den pro nejpopulárnější slavnosti v Benátkách : „Regata Storica“ slavnost gondol a gondoliérů, po kanále se pohybují historické lodě a gondoly a všude zní slavné písně gondoliérů. Dle počasí možnost večerních Benátek nebo večeře v některé klidné uličce. Večer lodí na Punte Sabbioni a odjezd do ČR.
5. den: Návrat do Prahy časně ráno.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • 2x snídani

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, vstupní taxu do Benátek, vstupné (cca 60 Euro), lodní dopravu (cca 50 Euro)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 1500 Kč)