Holandsko na kole

8 denní zájezd   Nizozemí Nizozemí    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: chata       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Pohodové hvězdicové výlety v zemi cyklostezek, větrných mlýnů, polderů, písečných dun, dřeváků, sýra a krav. Země protkaná stovkami kilometrů vodních kanálů a svým rovinným charakterem přímo stvořená pro lehčí cyklistiku. Atrakce: návštěva proslulých sýrových trhů!

Obtížnost: 1, nejlépe crossová kola, možno silniční
Délka tras: autobusem 2700 km, na kole 0-300 km


Program zájezdu

1. - 2. den: 1. - 2.den - Žďár n.S. - Amsterdam. Autobusem přes Německo do Nizozemí. Na holandských místních kolech návštěva N.P. HOGE VELUWE s písečnými dunami a 500 druhy rostlin, galerie v přírodě. Dále do oblasti Amsterdamu. Ubytování v chatkách.
3. den: Zaanse Schans, Eidam, Volendam. Cyklookruh přes ZAANSE SCHANS s větrnými mlýny a výrobou dřeváků a sýra, přes město sýrů EIDAM do starobylého přístavu VOLENDAM a do kempu.
4. den: Marken, Amsterdam. Dopolední projížďka na kolech na ostrov MARKEN s dřevěnými domky na kůlech. Autobusem do AMSTERDAMU - muzea, tržiště, proslulé kanály - grachty, uličky lásky, brusírny diamantů, Rembrantův dům.
5. den: Den Haag, Scheveningen, Rotterdam. Autobusem do královského sídelního města DEN HAAGU, Holandsko v miniatuře v Madurodamu, na kolech do SCHEVENINGENU - mořské akvárium, koupání. Dále pobřežními dunami přes Hoek Van Holland do Maassluis. Moderní architektura přístavu ROTTERDAM - černá loď, věž Euromast (185 m).
6. den: Alkmaar, Bergen aan Zee. Výlet na kole do ALKMAARU, návštěva proslulých sýrových trhů, vážní budova Waag, muzeum sýra. Na kolech do lázní BERGEN AAN ZEE, akvárium, koupání. Cyklostezkou mezi dunami a po břehu Nord Holland kanálu do kempu.
7. - 8. den: 7. - 8.den - Amsterdam, Naarden - Žďár n.S. Výlet na kolech k vodnímu hradu MUIDERSLOT (z r. 1280), návštěva hrobu J. A. Komenského a pevnosti v NAARDENU. Odtud autobusem přes Německo domů.

Cena obsahuje:

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • přepravu kol
  • zvýšenou polopenzi (polní kuchyně)
  • 5x ubytování 4-lůžkové chatky s vařičem
  • průvodce
  • informační materiály

Fakultativně:

  • ubytování ve dvoulůžkové chatě - 1 800 Kč/os.