Česká Kanada a města UNESCO Telč, Třebíč

3 denní zájezd   Česká republika Česká republika    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Připravili jsme pro Vás nový krátkodobý poznávací zájezd po krásách na pomezí Čech a Moravy, do oblasti České Kanady, měst zapsaných na seznamu UNESCO Třebíč a Telč, s pěšími výlety i vyhlášenému skalnímu útvaru Ďáblova prdel a do světa rybníků v okolí jihočeské Třeboně.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. ČERVENÁ LHOTA - jeden z nejromantičtějších zámků s pohádkovým vzhledem. Procházka kolem zámeckého rybníka s krásnými výhledy na zámek. Prohlídka malebného lázeňského městečka TŘEBOŇ - Schwarzemberská knížecí hrobka, procházky po části naučné stezky okolo rybníka Svět, renesanční zámek s pěkným anglickým parkem, náměstí, měšťanské domy.
2. den: JINDŘICHŮV HRADEC - prohlídka městské památkové rezervace. Hrad i zámek tvoří působivé uskupení historických staveb a je třetím největším hradním komplexem u nás. Procházka z obce Kaproun na PAMÁTNÍK JÁRY CIMRMANA (zastávka úzkokolejné železnice, kde byl Jára Cimrman vykopnut z vlaku, když jel z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice bez jízdenky). Návštěva mohutné zříceniny hradu LANDŠTEJN, z jehož věže je pěkný výhled do dalekého okolí. Výlet srdcem ČESKÉ KANADY naučnou stezkou ke skalnímu útvaru ĎÁBLOVA PRDEL. Cestou výhled z nejvyšší dřevěné rozhledny v ČR - ROZHLEDNA U JAKUBA na Havlově hoře (680 m n. m.)
3. den: Prohlídka města TELČ - město s neopakovatelnou atmosférou s krásným historickým náměstím bylo roku 1992 zapsáno na seznam UNESCO. Výlet na ROZHLEDNU OSLEDNICE s nádhernými výhledy na město a okolí. TŘEBÍČ (UNESCO) - zámek, Masarykova vyhlídka, ze které se naskýtá překrásný pohled na historické centrum. Příjezd do Prahy večer.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním přísl. - sprcha a WC)
  • 2x snídani

Fakultativně:

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 90 Kč)
  • pokoj Superior (větší pokoje, koupelna s vanou) - cena je účtována za osobu (příplatek: 450 Kč)
  • 2x večeře (tříchodové menu, předkrm, hlavní chod, moučník) (příplatek: 520 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 900 Kč)