Východní pobřeží USA - od Floridy po Niagaru

18 denní zájezd   USA USA    Vzdálené země

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: vlastní   


I v letošním roce přidáváme nový zájezd na severoamerický kontinent, a to jeho východní část. V zájezdu je skloubena prohlídka velkých měst s nádhernou a rozmanitou přírodou. Tentokrát navštívíte nejzajímavější místa Floridy včetně vyhlášeného národního parku Everglades, nejjižnější oblast Keys a místa startu raketoplánů. Dále prohlídneme světoznámé metropole východního pobřeží Washington, New York, Boston, Philadelphii, i místa spojená s boji Severu proti jihu. Neopomeneme ani snad nejproslulejší vodopády světa na Niagaře.

Zájezd připravil a průvodcuje Ing. Jan Šindelář.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Miami ve večerních hodinách.
2. den: Prohlídka centra MIAMI , města s charakteristickým panoramatem mrakodrapů na břehu Atlantiku. Centrum kubánských emigrantů Little Havana. Procházka malebným středem MIAMI BEACH s typickými budovami Art Deco na Ocean Drive. Možnost koupání na slavných plážích.
3. den: Národní park EVERGLADES – unikátní močálovitá krajina s exotickou faunou a florou. Průjezd po hlavní silnici parku až k Mexickému zálivu s možností několika okružních vycházek, při kterých lze z bezprostřední blízkosti vidět divoká místní zvířata. Je to jediné místo za Zemi, kde žijí pohromadě krokodýli a aligátoři a s nimi želvy, sviňuchy, orli a další ptáci. V přístavu Flamingo možnost lodního výletu po kanálech a jezerech s průvodcem.
4. den: Souostroví KEYS – fascinující cesta přes zhruba 70 mostů až na nejjižnější cíp kontinentálních USA. Cestou jedna z nejkrásnějších pláží USA Bahia Honda a slavný Sedmimílový most. Odpoledne návštěva krásného městečka KEY WEST položeného mezi Atlantikem a Mexickým zálivem. Je zajímavé svou koloniální architekturou a památkou na Ernesta Hemingwaye.
5. den: Návrat na floridskou pevninu a pokračování cesty na sever. Cestou návštěva nejluxusnějšího floridského střediska PALM BEACH se slavnou Worth Avenue, okružní jízda kolem nejzajímavějších rezidencí.
6. den: CAPE CANAVERAL – návštěva J.F.K. Space Centra, místa startu programu Apollo a raketoplánů. Okružní jízda Vám umožní navštívit startovací rampu pro raketoplány a raketu Saturn V, používanou pro cestu na měsíc. Je možno rovněž vidět řadu filmů, památek na kosmické lety, nejstarší rakety a památník zahynulým kosmonautům. Velmi zajímavá je i simulace startu v raketoplánu. Zastávka v přívětivém centru města ORLANDO .
7. den: Přelet z Orlanda na severovýchod USA. Zastávka ve významném městě PRINCETON slavném svou univerzitou, mezi jejímiž profesory bylo mnoho nositelů Nobelovy ceny.
8. den: Prohlídka nejhistoričtejšího města USA – PHILADELPHIA . Památky významné pro dobu vyhlášení nezávislosti USA a prvního období americké vlády – Independence Hall, Congress Hall, Zvon svobody aj. Prohlídka centra města BALTIMORE , největšího ve státě Maryland, a zastávka v ANNAPOLIS, hlavním městě tohoto státu.
9. den: WASHINGTON D.C. – hlavní město USA – prohlídka středu města. Travnatý areál Mall obklopený monumentálními vládními budovami a četnými památníky. Věhlasná muzea a galerie Smithsonovského institutu uchovávající sbírky z mnoha oborů lidské činnosti. Arlingtonský Národní hřbitov, kde kromě vojáků padlých v amerických válkách byly pohřbeny mnohé významné osobnosti.
10. den: Zastávky na místech spojených s válkou Severu proti Jihu. HARPERS FERRY, místo povstání Johna Browna, který „s šikem černých přátel prapor svobody tam zdvih“. Významná bojiště občanské války ANTIETAM, GETTYSBURG. Zastávka v HARRISBURGU, hlavním městě Pensylvánie .
11. den: Líbezná mírně zvlněná krajina v oblasti dlouhých sbíhajících se jezer FINGER LAKES, která zde kdysi vytvořil prastarý ledovec. Město BUFFALO na břehu jezera Erie s monumentální radnicí a mnoha kulturními institucemi.
12. den: NIAGARSKÉ VODOPÁDY , nejslavnější přírodní zajímavost východu USA. Procházky mezi hučícími vodami, možnost plavby proti proudu řeky do vodní tříště vodopádů. Přejezd do ALBANY, hlavního města státu New York. Prohlídka centra města s jeho vzhlednými moderními budovami.
13. den: Dva dny v NOVÉ ANGLII. Prohlídka města CAMBRIDGE, střediska vzdělanosti, sídla osmi čelných univerzit či vysokých škol. BOSTON , hlavní a největší město státu Massachusetts a srdce celé Nové Anglie, jedno z historicky i kulturně nejvýznamnějších měst celých USA – prohlídka středu města po naučné stezce Freedom Trail.
14. den: Cesta půvabnými městečky mysu CAPE COD, v jehož zálivu poprvé přistáli „Otcové poutníci“ a který je díky svým plážím velmi oblíbeným letoviskem slavných osobností. Pokračování na jihovýchod po atlantickém pobřeží, město NEW BEDFORD s dlouholetou velrybářskou tradicí, NEWPORT s mnoha koloniálními domy.
15. den: Přejezd do NEW YORKU , který mnozí považují za „hlavní město světa.“ První seznámení s neuvěřitelně živým „Velkým jablkem“.
16. den: NEW YORK , prohlídka nezapomenutelných míst, která tvoří pestrý kaleidoskop této megalopole. Jeho jednotlivé městské čtvrti, z nichž každá si udržuje svůj specifický charakter. MANHATTAN , jeho avenue, mrakodrapy, žluté taxíky, metro i „nadzemka“, mosty, kostely a modlitebny různých církví, náměstí, parky či muzea, galerie a jiné kulturní instituce. Významné památky jako Socha svobody nebo místo prvního přistání přistěhovalců Ellis Island, slavný Central Park známý z mnoha filmů. Ground Zero, kde stávala „Dvojčata“ Světového obchodního centra, finanční čtvrť Wall Street, Broadway a náměstí Times Square proslulé svými divadly aj.
17. den: Dokončení prohlídky New Yorku , odlet.
18. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letecká přeprava do USA a zpět
  • jeden vnitrostátní let
  • pronájem minivanů na území USA
  • průvodce
  • 16x ubytování v hotelech či motelech (4lůžkové pokoje)
  • let. taxy

Cena neobsahuje:

  • vízum do USA - pokud bude nutné
  • popis ubytování - viz propozice k zájezdu nebo žádejte info v CK

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 80.000 Kč (příplatek: 1600 Kč)