Švýcarsko - Wallis - bez nočních přejezdů

7 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ráno v 6:00 hod. Cesta přes Německo a kolem Bodamského jezera do Švýcarska, večer příjezd do střediska Saas Grund ve Walliských Alpách.
2. den: Výjezd lanovkou na HOCHSAAS 3.100 m, naučná cesta kolem vrcholu. Z mezistanice Kreuzboden vycházka alpskou květinovou cestou na Almagelleralp a do Saas Almagell, místním busem zpět do Saas Grund. Méně zdatní jedinci mohou z Kreuzboden sjet lanovkou přímo do Saas Grund.
3. den: Nejkrásnější túra v oblasti Horního Wallisu. Po snídani odjezd do STALDEN, výjezd lanovkou na GSPON a vysoko nad Saaským údolím cesta přes Heimischgartu zpět do Saas Grund. Cca 5 hod.chůze.
4. den: Turistika v oblasti Saas Fee. Lanovkou na FELSKINN, přechod přes ledovec k chatě na Platjen a dále buď pěšky nebo lanovkou zpět do SAAS FEE ( cca 4 – 5 hod. chůze). Event. lze v Saas Fee zvolit i méně náročnější vycházky nebo jen procházku v tomto významném středisku turistiky, návštěvu plaveckého bazénu či jiných sportovišť. Milovníci lyžování mohou využít příležitosti k letnímu lyžování na ledovci ve výšce 3.600 m n.m.(individuální program).
5. den: Výlet do ZERMATTU. Autobusem do Täsche, odtud buď vláčkem (za příplatek) nebo ev. pěšky (4,5 km) do Zermattu. Zubačkou výjezd na GORNEGRAT, odtud pěšky s krásnými výhledy na Matterhorn k jezeru Riffelsee a zpět do Zermattu (pro méně zdatné - část cesty zpět nebo celou trasu lze též absolvovat zubačkou).
6. den: Setkání s dobou ledovou. Autobusem do údolí GOMSTAL, výjezd lanovkou z Betten na Bettmerhorn, výhled na největší alpský ledovec - ALETSCHSKÝ. Odtud pěšky přes MOSFLUH a jezero Blausee k Bettmersee a do BETTMERALP. Doba chůze cca 4 hod.
7. den: Ráno odjezd údolím řeky Rhony a přes průsmyk FURKA (zastávka s krásným výhledem na Walliské Alpy) do ANDERMATTU. Pokračování cesty přes průsmyk Oberalppass a údolím Rýna k Churu a dále k Bodamskému jezeru. Přes SRN dojezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu luxusním autobusem
  • vedoucí zájezdu
  • 6x ubytování ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím v penzionu
  • 6x polopenzi

Fakultativně:

  • 6x balíček na oběd - 390 Kč