Zámky a zahrady Rakouska a Maďarska + termální lázně Bük

6 denní zájezd   Maďarsko Maďarsko Rakousko Rakousko    Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Tento zájezd do Rakouska a do Maďarska je sestaven pro milovníky romantických zámků a jejich zahrad. Navštívíte zámky a zahrady na rakouské i maďarské straně, odpočinete si v termálních lázních Bük i Hevíz.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách.První zastávkou je renesanční zámek ROSENBURG – úchvatný zámecký komplex okouzlí návštěvníky svými historickými sály a komnatami, vzácnými obrazy a starožitnostmi. Vrcholnou podívanou jsou každodenní přehlídky letů orlů, sokolů, výrů, supů a dalších dravců. TULLNSKÉ ZAHRADY – na ploše 50 ha se rozprostírá přes 40 vzorových zahrad vytvořených umnou rukou zahradníků. Na 30 metrů vysoké stezce korunami stromů, kam návštěvníci vyjedou výtahem, se otevře pohled na celý rozlehlý areál. Dojezd na ubytování do maďarských termálních lázní Bük.
2. den: Polodenní výlet do městečka KÖSZEG s velmi pěkně dochovaným centrem města, historickým náměstím a hradem. Odpoledne volno, relaxace v areálu termálních lázní BÜKFÜRDO .
3. den: Návštěva rakouského města EISENSTADT, které je metropolí Burgenlandska a nachází se zde dům J. Haydna a ZÁMEK ESTERHÁZY – jeden z nejkrásnějších barokních zámků v Rakousku (Zrcadlová síň, Malý čínský salón, koncertní Haydnův sál aj.). Odpoledne zastávka v ŠOPRONI - nejkrásnějším středověkém maďarském městě, připomínajícím svoji gotickou a barokní architekturou Český Krumlov.
4. den: Celodenní výlet k jezeru BALATON . Postupně navštívíme hrad SÜMEG , město a zámek KESZTHELY na jihozápadním konci Balatonu a na závěr dne i termální lázně HEVÍZ s koupáním v romantickém termálním jezeře.
5. den: Polodenní výlet na zámek FÖRTOD (UNESCO) – zámek rodiny Esterháziů, tzv. maďarské Versailles. Odpoledne volno, relaxace v areálu termálních lázní.
6. den: Odjezd do Čech. Cestou zastávka na zámku LAXENBURG – kdysi velmi oblíbená rezidence Habsburků se dnes řadí mezi nejpůsobivější zámecké areály v Evropě. V rozlehlém zámeckém parku můžeme obdivovat Starý zámek, Modrý dvůr a další vzácné stavby. Za zvláštní zmínku stojí romantický „Františkův hrad“, který se vypíná na ostrůvku uprostřed rybníka. Dále rakouské lázeňské městečko BADEN , kde se nachází „Růžová zahrada“ v zámeckém parku, jejíž sbírka s dvousetletou tradicí zahrnuje 800 druhů růží. Pozdě večer návrat zpět do ČR.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 5x nocleh v hotelu (2-3 lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídaně
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)