Východ Kanady - velký okruh

17 denní zájezd   Kanada Kanada    Vzdálené země

   ubytování: hostel       doprava: letecky       strava: snídaně   


16-denní jedinečný okruh po nekrásnějších přírodních památkách i velkých městech východu Kanady. Navštívíte nádherné písečné pláže zbarvené do červena na ostrově prince Edwarda, můžete pozorovat velryby i ochutnat víno u Niagárských vodopádů.


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Toronta. Nocleh.
2. den: TORONTO - prohlídka největšího kanadského města. Eaton Centre - nejnavštěvovanější turistická atrakce města, unikátní nákupní centrum, futuristická stavba City Hall, CN Tower aj.. Harbour Front Area - čtvrť na severním břehu jezera Ontario v centru města, jejíž součástí je přístav a několik parků. Skupina několika ostrovů na jezeře Ontario - Toronto Islands. Odpoledne barbecue v přírodě.
3. den: ST. JACOBS FARMERS MARKET - oblíbené místo setkání místních obyvatel i turistů. NIAGARA ON THE LAKE - okouzlující vinařská vesnice, kde na Vás dýchne atmosféra 19. století. Město je výchozím bodem pro návštěvu Niagárských vodopádů. Ochutnávka vína u NIAGARSKÝCH VODOPÁDU.
4. den: NP THOUSAND ISLANDS - fakultativně hodinová plavba na lodi kolem ostrovů (cca 23 CAD). OTTAWA - prohlídka hlavního města Kanady. Budova kanadského parlamentu, Národní galerie, aj.
5. den: Druhé nejstarší město Kanady TROIS RIVERS. Fakultativně prohlídka staré věznice (cca 10 CAD). Přejezd do ILE D´ORLÉANS po Chemin du Roy - nejstarší dálnice Kanady. Zastávka u MONTMORENCYHO VODOPÁDU, které jsou o 30 metrů vyšší než slavné Niagarské vodopády.
6. den: Prohlídka QUEBEC CITY. Jedno z nejstarších měst na sever od Mexika, část města je na seznamu UNESCO. Budova parlamentu, městské hradby, apod. Odjezd do RIVIERE-DU-LOUP. Procházka podél pláží v Riviere-du-Loup.
7. den: Prohlídka města FREDERICTON, které je hlavní město New Brunswicku. Univerzitní město ležící na břehu majestátní řeky Saint John River, která tvoří přirozenou dominantu města.
8. den: NP THE ROCKS PROVINCIAL PARK - fascinující skalnaté útvary, odkryté fosilie mezi korálovými útesy a nekonečné pláže. Možnost zapůjčení kajaků mezi přílivem a odlivem. Nocleh v Summerside.
9. den: SUMMERSIDE - prohlídka a procházka po nábřeží, návštěva NP PRINCE EDWARD ISLAND. Anne of Green Gable House - prohlídka domu inspirovaného známou knihou Anna ze zeleného domu. Procházka po okolních plážích. CHARLOTTETOWN - hlavní město NP Prince Edward Island, ležící na soutoku 3 řek. Přejezd trajektem do Caribou na ostrov CAPE BRETON.
10. den: CABOT TRAIL - cesta po panoramatické silnici s nádhernými vyhlídkami na hory a oceán, jejíž stavba byla dokončena již v roce 1932. Příjezd do rybářské osady CHETICAMP, výchozího bodu do NP CAPE BRETON HIGHLANDS, jehož dominantu tvoří náhorní plošina se strmými skalami a hlubokými kaňony řek. Přejezd po vyhlídkové silnici do oblasti Ingonish, na východní stranu NP.
11. den: Pěší turistika po INGONISH - skalnatá pobřeží, nekonečné pláže, možnost pozorování divoké přírody, rybaření nebo chytání humrů (cca 50 CAD). Přejezd po panoramatické silnici Cabot Trail do Halifaxu.
12. den: Prohlídka HALIFAXU - první město, které bylo trvale osídleno Evropany. Dnes strategický bod při plavbě mezi Kanadou a Evropou. Prohlídka britského opevnění Citadell Hill, možnost návštěvy muzeí. PEGGYS COVE - rybářská vesnička, která si zachovala svůj původní vzhled, který je přísně chráněn zákonem o rozvoji silnic a staveb. Nádherné vyhlídky na oceán, typické kanadské majáky.
13. den: Odjezd z Amherstu do MAGNETIC HILL na magnetický kopec v kanadské provincii New Brunswick. Zvedající se a klesající terén vytváří optickou iluzi opačné gravitace, např. iluze vody tekoucí do kopce, apod. Přejezd přes Hartland k působivým vodopádům GRAND FALLS. Skalní stěny vysoké až 70 m se táhnou stejnojmenným městem, možnost sestupu do skalní rokle či procházky podél vodopádů.
14. den: Fakultativně lodní výlet s pozorováním velryb v okolí Riviere-du-Loup nebo pěší túra po pobřeží. Přejezd do Montrealu.
15. den: Prohlídka „severoamerické Paříže“ velkolepé metropole MONTRÉALU. Město s evropským životním stylem a francouzským duchem ležící na ostrově mezi řekou Ottawou a řekou sv. Vavřince. Přejezd do oblasti THOUSANDS ISLAND, návštěva města KINGSTON - monumentální vodní kanál Rideau s bývalou vojenskou pevností Fort Henry (UNESCO).
16. den: Odlet do Prahy.
17. den: Přílet.

Cena obsahuje:

  • letenku Praha - Toronto - Praha vč. všech poplatků
  • 15x ubytování (4-lůžkové pokoje)
  • 10x snídani
  • 1x barbecue
  • pronájem minivanů
  • vstupné do národních parků
  • přejezdy trajektem
  • průvodce

Slevy:

  • sleva při zakoupení zájezdu do 28.2. - 1000 Kč

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 40.000 Kč – 800 Kč
  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 80.000 Kč - 1.250 Kč