Thajsko - velký okruh + Kambodža

13 denní zájezd   Kambodža Kambodža Thajsko Thajsko    Vzdálené země

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Vydejte se s námi do pohádkové země – exotického Thajska. Náš zájezd zahrnuje jak překrásné kulturní památky připomínající bohatou historii (Khmérské období – Lop Buri, období Sukhotai – památky v Sukhothai, období Ayutthaya – chrámy v Ayutthayi a pozdější Lanna, Rattnakosin - nádherné chrámy v Bangkoku) i přírodní skvosty této země NP Doi Ithanon. K zájezdu je připojena návštěva jedinečné oblasti v Kambodži – světoznámý AngkorWat.

K zájezdu budeme na jaře pořádat prezentaci pro rozhodlé i dosud nerozhodlé zájemce. Zájemce o prezentaci prosíme o nahlášení zájmu v CK.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet do Bangkoku .
2. den: Přílet do Bangkoku , ubytování. Tento den program v Bangkoku záleží na času příletu, památky mohou být navštíveny až další den. BANGKOK je 7-mi milionová metropole, kde poznáte lesk i bídu, spousty paradoxů, čtvrti plné moderních mrakodrapů, které se za rohem mění v zapáchající slam. Z letiště okružní jízda městem, seznámení se s místní kulturou, návštěva nejstaršího chrámu ve městě WAT PO , nádherného khmérského chrámu WAT ARUN , místních trhů s ovocem a zeleninou, a ČÍNSKÉHO MĚSTA s chrámem WAT TRAIMIT s největší sochou Buddhy vytesaného z valounu zlata. Pozdě odpoledne odjezd na hotel do čtvrti SUKHUMVIT.
3. den: Celodenní program v BANGKOKU – brzy ráno navštívíme nejkrásnější a nejpompéznější palác v Thajsku – ROYAL PALACE – královský palác s nejposvátnější soškou Buddhy v zemi. Poté si projedeme loďkou část řeky CHAO PHRAYA a jejích přilehlých kanálů. Odpoledne procházka po první baťůžkářské ulici KHAO SAN ROAD. Projížďka tuk tuky (místní motorizované tříkolky) ke krásnému chrámu WAT SAKET s vyhlídkou na Bangkok .
4. den: Výlet na severozápad od hlavního města. Nejdříve zastávka v městečku MAEKLONG, které je známé svým trhem na vlakových kolejích, který se musí na chvíli uklidit, když projíždí vlak. Poté známý PLOVOUCÍ TRH v okolí městečka DAMNOEN SADUAK, kde si uděláme projížďku loďkami zemědělskou oblastí po zavlažovacích kanálech, po kterých dojedeme až na hlavní kanál, kde se vaří a obchoduje na loďkách. Odpoledne se podíváme ke známému železničnímu mostu přes ŘEKU KWAI, proslaveného z knižního a filmového zpracování. Tento most byl jedním z klíčových bodů zásobovací železniční trasy mezi Bangkokem a Rangoonem (Barma), který v roce 1942 a 1943 stavěly tisíce válečných zajatců a místních civilistů pod dohledem japonských okupačních vojsk. Podmínky stavby byly drsné, proto zde více než polovina zajatců zemřela. Díky tomu tato trasa proslula jako Železnice smrti.
5. den: Dopoledne se po cestě na sever Thajska podíváme do starého královského města AYUTHAYA – bývalé královské město zařazené na seznam světového dědictví UNESCO plné velkých chrámových komplexů, soch buddhů, které se více či méně dochovaly dodnes. Prohlídky chrámů Wat Phra Ram, Wat Phra Si Sanphet, Wat Mahathat aj. Dále pokračujeme do Lop Buri. Prohlídka LOP BURI – jedno z thajských nejstarších měst, nádherný příklad kmérského umění a architektury, chrámy podobné chrámu Angkor Wat. Dojezd na nocleh do oblasti Phitsanulok.
6. den: PHITSANULOK – prohlídka chrámu Wat Phra Si Rattana Mahathat na břehu řeky Nan, kde se nachází významná socha Buddhy z bronzu. Prohlídka města SUKHOTAI – klenot Thajska, historický park s mnoha chrámy. Pro svou nádheru a význam byl zařazen na seznam světového dědictví UNESCO. Chrám Wat Maha Dhat – hlavní královský chrám s 240 menšími pagodami a mnoho dalších. Přejezd na sever do Chiang Mai.
7. den: Dnešní den začneme návštěvou dvou krásných chrámových komplexů v CHIANG MAI. Jsou to chrámy WAT CHEDÍ LUANG a WAT PHRA SINGH, kde poznáme starou chrámovou architekturu z doby království Lanna na severu Thajska. Poté si zajedeme za město do krásné a klidné venkovské krajiny, kde navštívíme vesnici udělanou jako skanzen thajských horských kmenů, kde nechybí ani proslulé ženy s žirafími krky. Odpoledne si prohlédneme sloní farmu s možností projížďky na slonech. Jako poslední zastávka bude chrám WAT DOI SUTHEP nacházející se v nadm.výšce 1000 m.n.m.nad městem Chiang Mai.
8. den: Den věnovaný horám severního Thajska. NÁRODNÍ PARK DOI ITHANON – s nejvyššími vrcholky až do výšky 2565 m, kam návštěvníci přichází pro udivující a úchvatné scenérie zahrnující mnoho vodopádů a bohatou divokou přírodu. Návštěva vesnice kmene Karen, kde je krásný vodopád WACHIRATHAN, uvidíme plantáže kmene Hmong, kteří dříve pěstovali opium, a také navštívíme královské pagody. Dojedeme až na nejvyšší vrchol Thajska DOI ITHANON do výšky 2.565 m.n.m., kde si užijeme příjemných 15 – 17st.Celsia s vegetací deštného tropického pralesa. Večer návrat do Chiang Mai, odjezd na letiště. Odlet na Phuket , transfer na ubytování.
9. den: Přelet přes Bangkok do KAMBODŽI. Transfer do hotelu na ubytování.
10. den: SIEM RIEP –prohlídka památek z období khmérských říší, svého času nejmocnějších a nejskvělejších v jihovýchodní Asii. Lokalita ANGKOR nezahrnuje pouze jeden světoznámý chrám, ale jedná se o pozůstatky desítek chrámů na mnoha čtverečních metrech archeologického areálu. Dva celé dny budeme věnovat podrobné prohlídce této jedinečné lokality.
11. den: Navštívíme pralesní chrám z 12.st. TA PHROM, památky v ANGKOR TOMU – brány, centrální chrám Bayon, chrámy Baphuon (11.st), Phimenakas (10.st.), Terasuslonů a Terasumalo mocného krále. Podrobně si prohlédnete i vyfotíte také proslulý ANGKOR WAT z 12. století, atd.
12. den: Přelet do Bangkoku a následně dle letového řádu do Prahy.
13. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letecká doprava včetně letištních tax
  • doprava na sever Thajska mikrobusem
  • místní přelety Chiang Mai – Bangkok - SeimReap - Bangkok
  • 10-11x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 10-11x snídaně
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 80.000 Kč (příplatek: 1350 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3400 Kč)