Západní Sicílie

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel ***       doprava: letecky       strava: polopenze   


- pobyt s výlety letecky


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet na Sicílii.
2. den: SEGESTA - zříceniny antického chrámu malebně zasazené v pěkné krajině. ERICE – starobylé kamenné městečko, založené na bájné hoře Eryx v dobách řecké kolonizace, působí dnes tak trochu tajuplnou atmosférou, nádherné výhledy na Trapani a okolí. SAN VITO LO CAPO – turistické letovisko na nejsevernějším bodě Sicílie, kde se nachází jedinečné nádherné pláže s jemným bílým pískem (možnost koupání).
3. den: Výlet na jižní pobřeží Sicílie. AGRIGENTO - (UNESCO) – město s významnými památkami řecké kolonizace, jedno z nejvýznamnějších měst antického světa. Dobře zachovalé chrámy nazývané též Údolí chrámů. SELINUNTE - významná archeologická lokalita s antickými chrámy.
4. den: MONREALE – nádherná katedrála a klášter z doby normanské, kde se nachází jedinečné mozaiky. PALERMO – hlavní město Sicílie, rušné město s malebnými zákoutími, tržišti i významnými paláci, kostely a katedrálou.
5. den: Výlet na severní pobřeží Sicílie. CEFALÚ - půvabné historické městečko s významným normanským dómem a krásnými písečnými plážemi (možnost koupání).
6. den: Pobyt u moře. Pro zájemce celodenní fakultativní výlet do NP ZINGARO - nejstarší sicilský národní park chrání část pobřeží poblíž San Vito Lo Capo a nabízí jak možnosti pěších procházek s poznáváním přírody, tak možnosti koupání na krásných písčitých plážích. (25 euro). Nebo polodenní fakultativní výlet CASTELLAMMARE DEL GOLFO – městečko, kde na nás dýchne pravá italská atmosféra proslavené nezdařeným útokem Angličanů v r. 1718 na zdejší přístav. (15 euro)
7. den: Pobyt u moře. Pro zájemce fakultativní celodenní výlet na EGADSKÉ OSTROVY. Výlet lodí na ostrov Favignana s tufovými útesy, koupání na romantických plážích. Cestou zpět na hotel návštěva Saline di Trapani, nezapomenutelné výhledy na krajinu s větrnými mlýny, slanými nádržemi a hromadami soli, na dohled ostrůvek Mozia. (50 euro)
8. den: Odlet ze Sicílie. Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu na Sicílie a zpět
  • průvodce
  • místní bus na výlety dle programu
  • pojištění léč. výloh a storna
  • 7x ubytování v hotelu*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenzi