Toskánsko a Lazio

7 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Poznejte idylický a zapomenutý kraj Etrusků, středověkých hrabat a kardinálů. Památky UNESCO, nejkrásnější městečka Itálie, kudy sestupují na zem andělé, etruské nekropole a skalní cesty vie cave. Čeká vás idylická krajina toskánského venkova, proslulá vína a krásné koupání.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
433-01 19.8. - 25.8.2024 12 990 Kč Nástup též Plzeň. Hledáme lichou paní na doobsazení. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: CIVITA DI BAGNOREGIO - kouzelné raně středověké městečko na dvou skalních ostrozích s výhledy do kraje. VITERBO - bývalé sídlo papeže, středověké město obehnané hradbami.
3. den: CAPRAROLA - pozdně renesanční venkovská vila Palazzo Farnese s freskovou výzdobou a zahradami s fontánou. TARQUINIA - jedinečná etruská nekropole, hrobky s nádhernou výzdobou (UNESCO), koupání v moři. TUSCANIA - bývalé biskupské sídlo se dvěma románskými kostely v lombardském stylu (exteriéry).
4. den: BOLSENA - město na břehu největšího jezera vulkanického původu v Evropě. SATURNIA - koupání v travertinových kaskádách s jezírky se sirnou vodou. Turistika romantickou krajinou s úžasnými vyhlídkami na město na vysoké skále. PITIGLIANO - město na skalním výběžku, středověké uličky, bývalé židovské ghetto.
5. den: Městečko SOVANA se zříceninou hradu rodu Aldobrandeschi, paláci a románským dómem, archeologický areál s etruskými skalními hrobkami a fascinujícími skalními cestami, lehká turistika. SORANO - město jak středověká pohádka, přejezd do oblasti VAL D’ ORCIA (UNESCO), typická toskánská krajina, románské opatství SANT ANTIMO. Zastávka v renesančním městě PIENZA (UNESCO), fakultativně večeře.
6. den: MONTEPULCIANO - historické centrum, ochutnávka vína. SIENA (UNESCO) - fakult. prohlídka s místním průvodcem, kostel S. Domenico, klášter Kateřiny Sienské, románsko-gotický dóm, nejkrásnější náměstí Itálie Campo, fakultativně italská večeře na rozloučenou, noční přejezd.
7. den: Návrat do Prahy dopoledne.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídani
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, místního průvodce po Sieně, vstupy (cca 85 €)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3590 Kč)