NP Gran Paradiso, údolí Aosty, Mont Blanc

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Vydejte se do nádherné oblasti údolí Aosta, které leží pod ledovcovými čtyřtisícovkami. Z jižní strany se nachází národní park Gran Paradiso, z jehož vrcholků stéká množství potoků a řek do malebných údolí. Ze severní strany naléhá masiv Monte Cervino (světoznámý Matterhorn), který vytváří úchvatnou kulisu nad údolím Cervinia-Breuil. Na západní stranu podnikneme výlet do francouzského Chamonix pod nejvyšší horu Evropy Mont Blanc.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
326-01 15.7. - 22.7.2024 14 990 Kč 14 590 Kč Odjezd též z Plzně. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: AOSTA – hlavní město Valle d´Aosta, které je obklopeno impozantními horskými velikány a přezdívané též „Řím Alp“. V Aostě dodnes můžeme obdivovat římské stavby zbudované na počest císaře Augusta (Augustův oblouk) aj.
3. den: Horské středisko La Thuile , které je malebné a položené v údolí Valle di Thuile. Výjezd lanovkou do horní stanice Chaz Dura (2 579m), kde vede hranice italsko-francouzská. Vyznačenými cestami dojít na vyhlídku Belvedere (2 641m). Jsou tam nádherné výhledy do tří zemí, na italské, francouzské a švýcarské Alpy. (za dobré viditelnosti na ledovec Rutor, masiv Mont Blanc, Matterhorn a další velikány) V mezistanici La Clotze ve výšce 2 080m je možnost se vykoupat ve vyhřívaném bazénu ( za poplatek 10 Euro), s výhledem na ledovec Rutor.
4. den: Výlet do nádherného parku GRAN PARADISO, který je pro svou krásu považován za skvost italské přírody. Výlet z městečka LILLAZ ležícího na soutoku říček z údolí Valone di Valeille a Urtier. Pokračování malebným údolím podél CASCATE DI LILLAZ do údolí BARDONEY, které zkrášluje stejnojmenná říčka. Cesta k jezeru LAGO DI LOYLE, kde se otevírají poutavé výhledy na údolí a vrcholy NP GRAN PARADISO.
5. den: Městečko COURMAYEUR . Výlet do malebného údolí VAL SAPIN, popř. k chatě RIF. BERTONE, kde začíná hřeben MONT DE LA SAXE s úchvatnými pohledy na ledovce a vrcholy hřebenu Mont Blancu z opačné strany.
6. den: Výlet do čarokrásné oblasti CERVINIA BREUIL , která je zasazena v úchvatné krajině pod vrcholem MATTERHORN (M.Cervino) 4478 m n.m. a je rájem pro všechny milovníky fotografování. Horské středisko Cervinia je obklopené celou kulisou vrcholů vysokých přes 3000m. Odtud lanovkami do mezistanice PLAN MAISON (2 555 metrů), pak do LAGHI CIME BIANCHE (2 812 metrů) a do třetice až na vrchol TESTA GRIGE (3 480 metrů) na ledovci PLATEAU ROSA. Z horní stanice této nejvýše položené lanovky v Itálii je výjimečný výhled na masivy Gran Paradiso, Jungfrau, bližší Mont Blanc a Grand Combi a sousední Matterhorn a Klein Matterhorn. Cestou dolů můžete jík k jezeru LAGO GOILLET (2 516 metrů).
7. den: Výlet pod nejvyšší horou Evropy MONT BLANC. CHAMONIX – horské středisko, centrum Savojských Alp s malebným centrem. Možnost výjezdu lanovkou na AIGUILLE DU MIDI (3 843 m n.m.) s nezapomenutelným výhledem na masiv Mt. Blancu a další okolní velikány. Poté jízda lanovkou do mezistanice na PLAN DE L’AIGUILLE (2 310 m n.m.). Odtud příjemná téměř vrstevnicová cesta v oblasti kosodřeviny k ledovci Mer de Glace. Cestou nádherné výhledy do údolí i na okolní „skalní jehly“ v oblasti Aiguille du Midi, při které určitě potkáme nebo alespoň uslyšíme sviště. V závěru cesty se otevře krásné panorama s výhledem na ledovec MER DE GLACE a nad ním úžasný masív DRU. U ledovce možno sestoupit nebo sjet lanovkou až k ustupujícímu ledovci a navštívit ledovcovou jeskyni. Návrat do Chamonix zubačkou. K večeru odjezd do Čech.
8. den: Příjezd do Čech v poledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2800 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více