Pohádkové ostrovy Réunion + Mauricius

14 denní zájezd   Francie Francie    Vzdálené země

   ubytování: pension       doprava: letecky       strava: snídaně   


Ostrov Réunion leží v Indickém oceánu východně od ostrova Madagaskar. Je zámořský departement Francie a zároveň jedním z nejvzdálenějších regionů Evropské unie. Hornatý ostrov vulkanického původu nabízí jedinečnou krajinu od azurových mořských lagun, korálových útesů až po vysokohorskou krajinu s nejvyšším vrcholem Piton des Neiges (3069 m). Bývalé sopečné krátery poskytují velice působivou krajinu rozeklaných údolí a strží. Dva z nich jsou obydleny a třetí je přístupný pouze pro pěší. Všechny tři však představují ráj pro turisty a fotografy. Na jihovýchodě ostrova leží i činná sopka Piton de la Fournaise, jejíž láva čas od času stéká do moře. Zde si turisté mohou sáhnout na ještě teplou lávu se zarudlými trhlinami. Dále náš zájezd pokračuje na ostrov Mauritius, který je položen cca 200 Km severovýchodně od Réunionu a je známý především pro své bělostné pláže.

K ZÁJEZDU BUDEME NA JAŘE POŘÁDAT PREZENTACI PRO ROZHODLÉ I DOSUD NEROZHODLÉ ZÁJEMCE. ZÁJEMCE O PREZENTACI PROSÍME O NAHLÁŠENÍ ZÁJMU V CK.


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem.
2. den: Přílet na ostrov LA RÉUNION, návštěva městečka ST.PAUL, návštěva námořnického hřbitova, zajímavé pozůstatky bývalého cukrovaru společně s panstvím rodiny Desbassyns, které tvořilo kdysi samostatnou vesničku – dnes součást St. Gilles-les-Bains.
3. den: Vyhlídka na LE MAIDO – CIRQUE DE MAFATE – vysoké štíhlé kopce porostlé bujnou vegetací, pokračování cesty po pobřeží do ST. GILLES-LES-BAINS, koupán, odpočinek na krásných plážích, chráněných korálovými útesy, možnost šnorchlování v jedné z nejkrásnějších lokalit světa. RAVINE DU BERNICA – pěší výlet ke kaskádám.
4. den: Výlet do nádherného romantického středu ostrova, kde se klenou mohutné hory nad malebnými rozkvetlými údolími. Cesta ke kráteru vyhaslé sopky CILAOS, která vede po silnici, kde je 441 zatáček. Malebné městečko CILAOS, kde vyvěrají termální prameny, kostel p. Marie Sněžné, radnice aj. Pěší vycházka nádhernou přírodou k pramenům a vodopádům.
5. den: Výlet na hlavní turistickou atrakci ostrova PITON DE LA FOURNAISE. Přes St. Pierre dále na LE TAMPON – vyhlídka na kráter COMMERCON a uvnitř v kráteru na vesničku le Nez du Boeuf, kam se dodnes dopravují potraviny pomocí lanovky. Dále přes PLAINE DES SABLES do kráteru PITON DE LA FOURNAISE, velmi činný vulkán, pěší výlet.
6. den: Okruh jižní částí ostrova. ST. PIERRE - prohlídka města – kostel, mešita, čínský chrám, dále pokračování na ANSE se zastávkou na koupání. Přejezd na MANAPANY-LES-BAINS – přírodní koupání v černých skalách, dále pokračování na LA POINTE DE LA TABLE (láva z erupce sopky z r. 1986) – přímé setkání s nedávnou vulkanickou činností a průjezd lávovými poli. Puits Arabe a oltář Panny Marie pod Slunečníkem a kostel Panny Marie Lávové, který se nachází u ST. BENOIT.
7. den: CIRQUE DE SALAZIE – třetí a poslední velký kráter, z trojice kráterů, která tvoří Reunion. Tento kráter je nejzelenější s nádhernou vegetací, vodopády, banánovými plantážemi a starou kreolskou vesnicí s typickými stavbami. Městečko HELL BOURG, výlet Belvedere de l´Eden + CASCADE DU CHIEN.
8. den: Dle času letu prohlídka hlavního města ST. DENIS, následně odlet na Ile Maurice.
9. den: Volný den u moře.
10. den: Výlet do hlavní města PORT LOUIS - pevnost a odtud vyhlídka na město – jediný hipodrom na ostrově, přístav, památník Panny Marie Míru, Viktoriino nábřeží se sochou královny Viktorie katedrála sv. Ludvíka .Dále mešita Jummah, která patří k jedné z nejnavštěvovanějších na ostrově, možnost návštěvy „čínského města“ s čínskou modlitebnou a možnost návštěvy Poštovního muzea s nejslavnějšími známkami , kterými jsou bezesporu „Modrý Mauritius“ a „Černá Viktorie“. Návštěva vyhlášené botanické zahrady „JARDIN DES PAMPLEMOUSSES“ a poté zámku LABOURDONNAIS, který je jednou z nejpůvabnějších ukázek koloniální architektury na ostrově Mauricius. Zastávka u hinduistického chrámu GOODLANDS a na nejsevernějším výběžku OSTROVA CAP MALHEUREUX.
11. den: Fakultativní výlet na JELENÍ OSTROV – ILE AUX CERFS - U východních břehů ostrova rezervace s obřími želvami, druhá část ostrova – krásné pláže s bílým pískem, ale i divoké pláže. Mangrovové porosty s lagunami na koupání, které chrání korálové útesy.
12. den: Výlet do jižní části ostrova za přírodními zajímavostmi. Zastávka u sopečného kráteru TROU AUX CERF v městečku CUREPIPE, kde mají nádraží pojmenované po Janu Palachovi. Zastávka u hinduistické svatyně na břehu GRAND BASSIN. Přejezd přes NP BLACK RIVER GORGE, poté nejzajímavější část – VODOPÁD CHAMAREL a TERRES DE COULEURS - návštěva nejvyššího vodopádu ostrova - 90 m vysoký – Cascade Chamarel. Okolo kávových a banánových plantáží vede cesta k fenoménu ostrova „Terres de Couleurs“ – Barevné půdy u Chamarelu (půda sedmi barev). Na ploše 1 ha je zvlněná kopcovitá krajina vulkanického původu s kontrastními barevnými vrstvami.
13. den: Odlet do Prahy.
14. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu Praha – Reunion, Reunion – Mauricius, Mauricius – Praha včetně letištních tax
  • 11x nocleh v hotelích a penzionech
  • 11x snídani
  • dopravu dle programu minivany
  • průvodce

Slevy:

  • sleva při koupi zájezdu do 28.2. - 2000 Kč

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 40.000 Kč - 700 Kč
  • pojištění léčebných výloh a storna s max. plněním do 80.000 Kč - 1.150 Kč