Jarní návštěva Provence

7 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


O tom, že jihofrancouzská Provence není jen vůně koření a levandule se přesvědčíte při jarním putování tímto rozmanitým krajem. Kamenná městečka s kostelíky porostlými lišejníkem, divocí koně, starověký akvadukt, cedrový les a hory i prastaré opatství vás přenesou do snů Cézanna a Van Gogha, kteří tu vytvořili svá zásadní díla. Složitou papežskou historii si připomeneme v Avignonu a slavné časy námořní zase v Marseille s malebným přístavem. Provence na jaře nabízí všechny své krásy čerstvé a v rozpuku.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy k večeru přes Německo do Francie.
2. den: Příjezd k římskému akvaduktu PONT DU GARD, zastávka. Pokračování do TARASCONU, hrad s terasou s krásným výhledem na řeku Rhonu, hřeben Alpilles a okolní městečka, Kostel z 10.stol., radnice ze 17.stol. Večer dojezd na ubytování.
3. den: Oblast NP CAMARGUE - široké delty řeky Rhony, kde můžeme pozorovat malé bílé camargueské koně, černé býky a hejna plameňáků. Zastávka ve městečkách AIGUES-MORTES a poutním STES-MARIES-DE-LA-MER. Návrat na ubytování.
4. den: PŘÍRODNÍ PARK LUBÉRON – obrovské vápencové pohoří, vyhlídky, vycházka v cedrovém lese. ROUSSILLON – unikátní barevné bauxitové skály a okrové domy. Odjezd přes vesničku Gordes s krásnou polohou na vrcholku pahorku a výhledem na primitivní vesničku Bories k OPATSTVÍ SÉNANQUE, které patří k nejúžasnějším románským cisterciáckým klášterům ve Francii. Před opatstvím se prostírají rozsáhlá levandulová pole. Závěr dne bude věnován FONTAINE-DE-VAUCLUSE, kde hlavním turistickým lákadlem je pramen řeky Sorgue, nejmohutnější vyvěračka ve Francii. Město je známé též pobytem Petrarcy , který zde snil o své Lauře. Jemu je také věnováno jedno ze zdejších muzeí. Návrat na ubytování.
5. den: Dopoledne prohlídka Goghova města ARLES, kde se zdařile snoubí všechna kouzla tohoto kraje. Město je baštou provensálských tradic a kultury,zdejší muzea patří k nejlepším v kraji. Odpoledne průjezd krásnou krajinou kolem opatství MONTMAJOUR k Daudetovu mlýnu a především do LES BAUX-DE- PROVENCE, bývalého sídla mocných feudálů s unikátně dochovanou středověkou vesničkou pod mohutnou citadelou.
6. den: AVIGNON - jedno z nejvíce fascinujících měst jižní Francie. Možnost návštěvy rozlehlého Papežského paláce i opěvovaného mostu St. Bénézet. Večer odjezd do ČR.
7. den: Příjezd do Prahy.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídani

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)