Francouzské Pyreneje, Andorra a NP St. Maurici

9 denní zájezd   Francie Francie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Francouzské i španělské Pyreneje Vás okouzlí svojí malebnou přírodou. Neskutečný ráz zdejší horské oblasti, který je dán množstvím potoků, bystřin, vodních kaskád, potěší srdce každého fotografa. Romantická kamenná městečka dokreslují působivou atmosféru zdejších hor.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Odpoledne příjezd do LURD – věhlasné poutní místo římskokatolických věřících s léčivou vodou.
3. den: Jedna z nejkrásnějších oblastí francouzských Pyrenejí. Výlet k jezeru LAC DE GAUBE a malebnou dolinou s množstvím potoků a kaskád pod mohutnou stěnou nejvyšší hory francouzských Pyrenejí VIGNEMALE.
4. den: Výlet překrásnou dolinou MARCADAU s dravou říčkou a pohledy na pyrenejské velikány k horské chatě WALLON. Zdatnější si mohou výlet prodloužit k jezerům LAC D´ARRATILLE nebo LAC NERE a LAC DU POURTET.
5. den: Návštěva horského střediska GAVARNIE a výlet k nejznámějšímu ledovcovému karu CIRQUE DE GAVARNIE, z jehož strmé karové stěny pokryté v nejvyšší části ledovci spadá přes 20 vodopádů, z nichž nejvyšší překonává výšku 422 metrů. Zastávka v LUZ-SAINT-SAUVEUR – romantické starobylé městečko, překrásně umístěné na prahu soutěsky řeky Pau, opevněný kostelík postavený rytířským řádem Templářů ve 12. stol. Přejezd do Andorry přes sedlo COL DU TOURMALET (zde se jezdí světoznámá Tour de France).
6. den: Výlet do údolí VALL D’ INCLES přezdívané též květinové údolí. Cesta podél říčky Riu de Jucla k největšímu jezeru Andorry ESTANY DE JUCLA, které obklopují vrcholky rozeklaných hor tvořících hranici s Francií. ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1080 m). Staré město je charakteristické starými kamennými ulicemi a domy.
7. den: Výlet v oblasti trojmezí Andorra – Francie – Španělsko. Výjezd na sedlo PORT D´ ENVALIRA (2408 m). Krátká vycházka na hřeben mezi Francií a Andorrou s vyhlídkami na obě strany. Přejezd do údolí VALIRA D ́ORIENT, odtud pohodový výlet do oblasti mnoha jezer a jezírek, ESTANY DELS PESSONS, DE LES FONTS, RODO a další. Cesta malebnou krajinou podél potoků a jezírek, kterou uzavírají vrcholy Pic dels Pessons (2846 m) a Pic de Pibus (2858 m).
8. den: Příjezd do jednoho z nejkrásnějších koutů Pyrenejí NP ST. MAURICI do městečka ESPOT. Podnikneme výlet k průzračnému jezeru ESTANY DE SANT MAURICI obklopenému nádhernou kulisou skalnatých vrcholků, které se zrcadlí v zelenomodré hladině. Odtud vede cesta k mohutnému VODOPÁDU SALT DE RATERA a poté k neméně nádhernému JEZERU DE RATERA. Večer odjezd do ČR.
9. den: Příjezd ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x snídani
  • 3x večeři

Fakultativně:

  • poj. léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)