Burgundsko na kole

9 denní zájezd   Francie Francie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: vlastní stany       doprava: autobusem       strava: polopenze   


- krajem vína

Pohodově po poklidných cyklostezkách krajem prodchnutým historií, obývaném Galy i Římany, plným románských staveb, středověkých center měst, kostelů, bazilik a klášterů. Krajem vinic a vinných sklípků, sýrů a šneků, po zelených stezkách Burgundska podél kanálů, řek a jezer… Vždy s možností volby ubytování - v kempech pod stanem či v chatkách.

Obtížnost: 1-2, doporučujeme cross
Délka tras: autobusem 2800 km, na kole 0-350 km


Program zájezdu

1. - 3. den: 1.- 3. den - Žďár nad Sázavou - Cormatin - Creches. Autobusem přes Německo do Francie. Z CORMATINU na kole zvlněnou krajinou Beaujolais, mezi poli a vinicemi do historického MÂCONU. Po Zelené stezce Val Lamartinien malebnými vesničkami kolem středověkého hradu Berzé-le-Châtel do starobylého městečka CLUNY se slavným opatstvím.
4. den: Cormatin - Tournus - Cormatin. Zelenou stezkou přes středověkou vesničku BRANCION do města TOURNUS, proslaveného svým 900 let starým hradem. Jízda vinařskou oblastí Chardonnay, výjezd na Mont St-Romain s panoramatickou vyhlídkou.
5. den: Cormatin - Beaune. Po cyklostezce podél splavného kanálu rovinatou krajinou jižního Burgundska plnou polí, pastvin a lesů. Údolím řeky Saône s typickými vinařskými městečky. Hradbami obklopené BEAUNE - metropole burgundského vinařství: muzeum vína.
6. den: Beaune - Autun - Beaune. Cyklostezkou do starobylého města AUTUN, římské brány, katedrála St-Lazare, antické Théatre Romain, muzeum Rolin s keltskými památkami. Ochutnávka vína v tradičním sklípku.
7. den: Beaune - Dijon - Beaune. Po cyklostezkách ve Zlaté pahorkatině, DIJON - hlavní město Burgundska a historické sídlo burgundských vévodů: středověké centrum, katedrála, hrázděné domy a paláce.
8. - 9. den: 8. - 9. den - Beaune - Žďár nad Sázavou. Možnosti výjezdů do kopců v okolí s návštěvami soukromých vinic a ochutnávkami. Naložení kol, přejezd přes Německo domů.

Cena obsahuje:

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • přepravu kol
  • zvýšenou polopenzi (polní kuchyně)
  • 6x ubytování v kempech
  • průvodce
  • informační materiály

Fakultativně:

  • ubytování v chatkách či karavanech - 2 100 Kč/os.