Dánsko a jeho zámky II

6 denní zájezd   Dánsko Dánsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Poznejte s námi ostrovní království Dánsko, které vyniká rozmanitým pobřežím i pestrostí měst. V Dánsku můžete obdivovat fantastické zámky, které vypovídají o bohaté historii této země. Poznáme též hlavní město Dánska Kodaň, město s krásnými královskými paláci, živými pěšími zónami a malebným přístavem Nyhavn.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: KODAŇ - královský palác Amalienborg, Christianborg, velkolepá radnice, možnost okružní plavby přístavem. Dánsko nemůžete opustit bez fotografie Malé mořské víly, symbolu Kodaně.
3. den: FREDERIKSBORG SLOT – velkolepý královský zámek s nádhernými exteriéry, interiéry i zahradami – Rytířský sál s vyřezávaným dřevěným stropem, Audienční síň, zámecká kaple. KRONBORG SLOT (UNESCO) – Hamletův „hrad Elsinor“ - Velký sál, Králova komnata, kobky se sochou vikingského náčelníka Holgera Dánského, jenž podle legendy procitne v době ohrožení země. Městečko HELSINGOR ležící na březích průlivu, který propojuje Severní moře s Baltským – klidná promenáda Biergegade, hlavní náměstí.
4. den: Výlet za krásou zahrad a zámečků poblíž Kodaně. Kratší zastávka – zámek a park CHARLOTTENLUND, poté návštěva obory s loveckým zámečkem ERMITAGEN – obvyklé výletní místo Kodaňanů, park se stádem asi 2000 jelenů, odpoledne barokní zahrady a zámek FREDENSBORG u jezera Esrum – původně lovecký zámeček, nyní nejvíce využívaná rezidence královského korunního páru. Prohlídka interiérů není vždy možná.
5. den: ROSKILDE – první hlavní město Dánska s významnou katedrálou, která pro svůj historický význam byla zařazena na seznam UNESCO. EGESKOV SLOT – jeden z nejpůvabnějších zámků v Dánsku, považován i za jeden z nejkrásnějších vodních zámků v Evropě.
6. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • trajekt
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • průvodce
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně