Malé a bílé Karpaty + historická města západního Slovenska

6 denní zájezd   Slovensko Slovensko    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento různorodý zájezd na Slovensko propojuje výlety v Malých a Bílých Karpatech (mezi skalisky s nádhernými výhledy), návštěvu významných slovenských historických měst (Trnava, Trenčín, Bratislava) s koupáním ve slovenských termálních lázních (Piešťany).


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Prohlídka metropole Slovenska BRATISLAVY . Dojezd do lázní PIEŠŤANY na ubytování.
2. den: Dopoledne pěší výlet v romantické části pohoří BÍLÉ KARPATY. Skalní útesy VRŠATECKÁ BRADLA, ve kterých se vyjímají pozůstatky královského pohraničního hradu VRŠATEC. Odpoledne návštěva jednoho z historicky nejvýznamnějších měst na Slovensku TRENČÍNA .
3. den: Výlet do pohoří MALÉ KARPATY. Pěší výlet na vyhlídkový vrch BRADLO s mohylou M. R. Štefánika, spoluzakladatele Československé republiky, která je dílem známého architekta D. Jurkoviče. Odpoledne možnost koupání v termálním koupališti v PIEŠŤANECH nebo pro zájemce výlet k mohutným zříceninám ČACHTICKÉHO HRADU.
4. den: Tento den navštívíme místa na „malokarpatské vinné stezce“. Cestou na jih nejprve fotozastávka u zámku v BUDMERICÍCH. Následuje návštěva zámku ČERVENÝ KAMEŇ, jednoho z největších a nejzachovalejších hradů Slovenska. U malebného vinohradnického městečka MODRA podnikneme výlet na nejkrásnější rozhlednu v MALÝCH KARPATECH na VELKÉ HOMOLI, odkud je kruhový rozhled po Malých Karpatech.
5. den: Výlet do západní části pohoří MALÉ KARPATY. Z obce PLAVECKÝ MIKULÁŠ pěší výlet PLAVECKÝM KRASEM k Dubovému vršku a na nejrozsáhlejší seskupení skal KRŠLENICI. Odpoledne návštěva historického města TRNAVA , universita, biskupství, katedrála, řada kostelů a měšťanských domů.
6. den: Návštěva starobylého DEVÍNSKÉHO HRADU , postaveného na vysokém bradle, které ční přímo nad ústím řeky Moravy do Dunaje. Pěší výlet k jedinečným pískovcovým útvarům SANDBERG. Odpoledne odjezd do Čech. Příjezd do Prahy v nočních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vl. příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloha a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný