Turistické lahůdky Francie - zámky na Loiře, Bretaň, Normandie

9 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Na tomto zájezdu do Francie jsme se rozhodli spojit pro vás největší turistická lákadla severní části Francie, která se obvykle navštěvují pouze v kratších zájezdech. Ve Francii uvidíte nejvýznamnější zámky na Loiře, které vás uchvátí svou munumentálností, nádhernou architekturou i příjemnými zahradami. Celá oblast Údolí Loiry od Sully-sur-Loire po Chalonnes je pod patronací UNESCO. A dále ve Francii to bude divoké pobřeží s útesy, přírodní parky a řadu sakrálních památek typických pro Bretaň.

Zájezd průvodcuje Jaroslava Dvořáková, autorka knih Toulky po Provence, krajem Loiry a po Bretani.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
275-01 13.7. - 21.7.2024 14 290 Kč 13 490 Kč Nástup též Pardubice, Hradec Králové, Plzeň. rezervovat »
málo míst
275-02 17.8. - 25.8.2024 14 290 Kč 13 490 Kč Nástup též Pardubice, Hradec Králové, Plzeň. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách.
2. den: Průjezd Francií. Návštěva klenotů Údolí Loiry (UNESCO) - nejnádhernějších zámky na Loiře ve Francii. Monumentální zámek CHAMBORD. Údolím Loiry do TOURS - podvečerní prohlídka vinařského střediska a centra oblasti, gotická katedrála aj. Nocleh.
3. den: Podél řeky Indre do LOCHES, opevněné město s hradem. Nádherný renesanční zámek CHENONCEAUX s malebnými zahradami, zámek "šesti žen". AMBOISE - malebné město na břehu Loiry s královským zámkem, působil zde Leonardo da Vinci. Nocleh.
4. den: VILLANDRY - zámek s jedinečnými renesančními zahradami, které jsou nejpřitažlivější ze všech, úžasné ornamenty tvořeny nejen květinami, ale i zeleninou či kořením. AZAY - LE - RIDEAU - mistrovské dílo renesanční architektury, u zámku je také rozsáhlý anglický park (pokud bude zámek v rekonstrukci, nahradí se jiným místem). ANGERS - centrum kraje Anjou s monumentálním opevněným hradem, krásným starým centrem a katedrálou. Přejezd do oblasti Rennes, nocleh.
5. den: Bretaň : LE MONT-SAINT-MICHEL (UNESCO) - opevněný románsko-gotický klášter stojí vysoko na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin v zátoce proslulé rozdílem hladiny mezi přílivem a odlivem. SAINT MALO - malebné město, přístav proslavený boji korzárů proti Angličanům. Nocleh.
6. den: Tento den věnujeme nádhernému bretaňské pobřeží : vnitrozemský záliv MORBIHAN GOLFE, bývalý ostrov, dnes poloostrov QUIBERON. CARNAC - městečko, jehož okolí je bohaté na prehistorické památky - obrovská seskupení menhirů, Tumulus St. Michel, Velký menhir v LOCMARIAQUER aj. Nocleh.
7. den: Začátek prohlídky oblasti Normandie : pláž OMAHA BEACH, kde došlo k nejtvrdším bojům Spojenců v r. 1944. ROUEN - přístav, který patří Francii zásluhou Johanky z Arku. Staré město má zachované středověké uličky, gotické a renesanční domy a paláce, jedna z nejslavnějších katedrál Notre Dame. Nocleh.
8. den: REMEŠ (UNESCO) - prohlídka jedinečné gotické katedrály, jedné z nejvýznamnějších katedrál ve Francii a vrcholné gotiky vůbec. Od 12. do 19. stol. zde byli korunováni francouzští králové. Noční přejezd.
9. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)

Slevy:

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 6x snídaně (příplatek: 1500 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 4000 Kč)