Za kouzlem bavorských a tyrolských hor a jezer

3 denní zájezd   Německo Německo Rakousko Rakousko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Berchtesgadenské a Tyrolské Alpy

Při tomto zájezdu poznáte alpský Berchtesgadenský národní park v Německu a oblast největšího tyrolského jezera Achensee v Rakousku. Je to atraktivní oblast vysokohorské přírody s kouzelnou flórou a faunou, nádhernými sceneriemi plnými přírodních kontrastů. Svezete se vláčkem a projedete lodí po malebném jezeře Achensee.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
454-01 28.6. - 30.6.2024 3 990 Kč náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách.
2. den: BERCHTESGADEN – klimatické lázně a sportovní středisko s četnými památkami. Výlet na vrchol Kehlstein s úchvatnou vyhlídkou a s horskou chatou zvanou Orlí hnízdo, která byla oblíbenou rezidenci Adolfa Hitlera. Možnost návštěvy solného dolu SALZBERGWERK - průjezd štolami hornickým vláčkem, skluzavky, podzemní solné jezero, podzemní lanovka. Přejezd na večeři a nocleh do Tyrolska .
3. den: Zámek AMBRAS u Innsbrucku – impozantní renesanční zámek nechal postavit pro svou milovanou ženu, krásnou Filipínu Welserovou, arcivévoda Ferdinand Tyrolský. Prohlídka zámku, jehož chloubou je nádherný Španělský sál a sbírka kuriozit arcivévody Ferdinanda. Odtud přejezd k největšímu tyrolskému jezeru ACHENSEE, které získalo přezdívku „tyrolské moře“. To nejprve objevili rakouští císařové jako příjemné osvěžení a pak začali přijíždět hosté z celého světa. Jezero je situováno mezi alpskými skupinami Karwendel a Rofan a díky jejich strmým svahům je přirovnáváno k fjordu. Výjezd lanovkou do pohoří Rofan na náhorní plošinu ve výšce 1840m pod nejvyšší horu Rofanspitz (2 254 m). Zde se otvírá nádherný pohled na nedotčenou přírodu a malebnou krásu krajiny. Po návratu do údolí následuje panoramatická plavba lodí po jezeře s výhledy na horské masivy a slunné pastviny. V odpoledních hodinách odjezd. Návrat do ČR do půlnoci.

Cena obsahuje:

  • dopravu klim. autobusem
  • 1x ubytování v typickém alpském hotelu
  • 1x polopenzi
  • průvodce

Slevy:

  • Protože je již základní cena zájezdu velmi nízká, na zájezd se nevztahují žádné slevy!

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 135 Kč)
  • 1/1 pokoj - omezený počet, nutno ověřit předem v CK (příplatek: 1600 Kč)