Provence s vůní levandule a koupáním - letecky

8 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Středověká města i vesničky plné barev uprostřed vinic a levandulových polí, místa, která lákala i slavné malíře včetně Van Gogha. Nadchnou Vás antické památky v Orange a Arles. Poznáte Lubéron, který voní tymiánem a levandulí, a jedinečný přírodní park Camargue mezi mořem a zemí, kde se pěstuje rýže, v salinách se získává sůl z moře, žijí tu plameňáci, bílí koně a černí býci a vykoupete se i v moři…. Letecká přeprava do Lyonu pro vaše pohodlí.

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu především vzhledem k počasí a event. změnám letového řádu.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lyonu , transfer autobusem do Avignonu, ubytování. AVIGNON (UNESCO) - večerní město, opevněné centrum Provence , výhledy na Villeneuve-les-Avignon a na středověký most, atmosféra provensálských uliček, fakult. večeře.
2. den: Přírodní park LUBERON s cedrovými lesy. Kouzelné kamenné městečko BONNIEUX s fakult. ochutnávkou místních specialit. Cesta kolem hradu LACOSTE (proslulý markýzem de Sade), středověký most a levandulová pole. Červené městečko ROUSSILLON, turistika barevnými bauxitovými skalami, naleziště malířských hlinek, gastronomické překvapení a suvenýrový ráj. GORDES, pohled na městečko s hradem. Abbaye de Sénanque, proslulý klášter obklopený poli levandule, fakult. ochutnávka vína s možností nákupu. Pozdní návrat.
3. den: AVIGNON (UNESCO), svědek papežské slávy středověku, procházka po hradbách Rocher des Doms, Papežský palác, most St-Benézet, krásy přírody Provence. Římský akvadukt PONT-DU-GARD (UNESCO). Kouzlo vnitřní Provence v pohoří Les Alpilles. LES BAUX-DE-PROVENCE se zbytky rozsáhlého hradu nad Val d´Enfer (Pekelné údolí) s expozicí středověkých obléhacích strojů, středověké dolní město, úžasná skalní katedrála, projekce Carrieres de Lumieres. ST-REMY-DE-PROVENCE, nejzachovalejší římský kenotaf na světě, klášter St-Paul-de Mausole, kde pobýval van Gogh. Indiv. možnost večeře.
4. den: ARLES (UNESCO), antická aréna, skvost románské architektury klášter St-Trophime, Espace Van Gogh, žlutá kavárna a nemocnice z obrazů van Gogha, příp. most van Gogha. Přírodní park CAMARGUE, za plameňáky, bílými koňmi a černými býky, ornitologická rezervace, jezírka s růžovými plameňáky a bílými volavkami. Poutní městečko SAINTES-MARIES-DE-LA-MER, přímořské letovisko v oblasti Camargue, opevněný kostel Marií, hrob „černé“ svaté Sáry, vyhlídka na střeše kostela, koupání na dlouhých městských písečných plážích, malý rybářský přístav, možnost posezení v plážovém baru nebo restauraci, uličky plné provensálských suvenýrů. Přejezd podvečerní krajinou salin a jezer k SALON DE PROVENCE.
5. den: Rybářské městečko CASSIS. Přírodní park CALANQUES, středomořské „fjordy", turistika po útesech kolem úzkých hlubokých zátok, oblíbené místo rekreace Marseillanů. Výlet lodí kolem Calanques, lehká turistika a krásné koupání na plážích v zátokách. AIX-EN-PROVENCE , město Paula Cézanna a bývalé hlavní město Provence, katedrála de Saint-Sauveur, Cours Mirabeau a boulevardy s proslulými kašnami, indiv. Cézannův ateliér a zahrada, možnost večeře, návrat.
6. den: MARSEILLE , starý přístav, bazilika St-Victor s kryptou, chrám Notre-Dame-de-la-Garde. Fakult. výlet lodí kolem ostrova hraběte Monte Christa If na Frioulské ostrovy s koupáním, pohoda u moře, moderní budova MuCem – Muzeum civilizací Evropy a Středomoří, fakult. večeře ve vyhlášené rybí restauraci, návrat na ubytování.
7. den: Cesta provensálskou krajinou podél řeky Durance. ORANGE (UNESCO), bývalé římské město, zachovalý vítězný oblouk, římské divadlo, atmosféra uliček. LYON (UNESCO), antické a renesanční město, podvečerní město gurmánů.
8. den: Ráno transfer na letiště a odlet do ČR.

Cena obsahuje:

  • letenku Praha – Lyon - Praha
  • 1 odbavené zavazadlo
  • dopravu autobusem po Provence dle programu
  • 7x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x snídani
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • fakult. služby, ochutnávky a vstupy (cca 115 €)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 620 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)
  • 1x večeře v Marseille (příplatek: 700 Kč)
  • 1x večeře nebo oběd v Avignonu (příplatek: 650 Kč)
  • záloha na loď na Frioulské ostrovy (příplatek: 350 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Provence zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Provence, kde navštívíte romantická místa jako jsou Avignon, Arles, Nimes, Pont du Gard aj.

více