Liparské ostrovy - letecky

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: apartmán       doprava: letecky       strava: polopenze   


Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí muškáty, oleandry, kaktusy, palmy, fíkovníky. Pláže kamínkové, skalnaté i písečné (jemný černý písek), neskutečně čisté moře, romantická zákoutí a mnoho slunce.
Raritou ostrova je přírodní bahenní koupel, sirné bahno s bublinkami plynů. Přisuzují se mu téměř zázračné účinky, léčí revmatické problémy, různé alergie a ekzémy. Hned vedle, přímo v moři, vyvěrá termální perličková koupel. V této lokalitě jsou k dispozici obchodníci se suvenýry, restaurace, taverny, bary, minimarkety, směnárna, škola pro potápěče, lékárna, půjčovna skútrů a jízdních kol. Geotermální lázně se třemi vyhřívanými bazény a hydromasážemi nabízí příjemnou relaxaci po aktivním poznávání ostrovů. Jenom ten, kdo navštíví ostrov VULCANO, může poznat jeho světoznámou černou pláž, léčivé sopečné bahno, oddechnout si v minerálních pramenech nebo podniknout výstup až ke kráteru vyhaslé sopky. A komu by se zdál ostrov příliš malý nebo ten, kdo rád cestuje, má možnost toulat se po okolních ostrovech. Liparské souostroví nabízí mnohé. Určitě byste neměli vynechat největší atrakci ostrovů - výlet na činnou sopku STROMBOLI. V roce 2000 byly Liparské ostrovy zapsány do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Ubytování je v residenci Vulcano Blu v klidné části Vulcanello, která je vybavena bazénem s mořskou vodou a vlastní malou plážičkou s lehátky a slunečníky.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
121-01 30.6. - 7.7.2024 42 590 Kč rezervovat »
málo míst
121-02 8.9. - 15.9.2024 40 990 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Let Praha - Catania s jedním přesedáním, transfer autobusem do MILAZZA (cca 2 hod.) a odtud lodí na ostrov VULCANO (plavba 45 min - 1,5 hod.), ubytování.
2. den: Dopoledne seznámení s městečkem Vulcano . Procházka po městečku, možnost koupelí v léčebném sirném jezírku. Odpoledne výstup k vyhaslému kráteru VULCANELLO (nižší sopka) se třemi malými krátery, odtud je výhled na celý ostrov i okolí. Poté sestoupíme do malebného ÚDOLĺ PŘĺŠER s řadou zajímavých lávových útvarů.
3. den: Ráno výstup na kouřící Velký kráter GRAN CRATERE (391 m n.m.), budete odměněni fantastickým panoramatickým výhledem na celé souostroví, pozorování sopečných fumarol s unikajícími párami, ráj pro geology. Odpoledne relaxace u moře, fakultativně okruh kolem ostrova Vulcano lodí s koupáním (cca 20 EUR).
4. den: Pro zájemce fakultativní velký lodní výlet na ostrovy PANAREA a STROMBOLI s možností pozorování sopečných erupcí z lodi nebo pěší výstup nad Cestu ohně či až na vrchol Stromboli (loď cca 40 EUR, výstup na vrchol s akreditovaným průvodcem + cca 25 EUR).
5. den: Volný den, koupání, relaxace u moře nebo v geotermálních lázních. Pro zájemce plavba na kajaku kolem pobřeží cca 50 EUR
6. den: Pobyt u moře, pro zájemce fakultativně lodní výlet na zelený ostrov SALINA (cca 35 EUR) - obeplujeme celý ostrov, vykoupeme se v zátoce propadlého kráteru POLLARA, a nakonec zastavíme v malebné vesničce LINGUA s majákem, kde si pochutnáme na vynikající granitě z čerstvého ovoce nebo se zasytíme místní specialitou „pane cunzato“ - obrovskou bruschettou obloženou sicilskými dobrotami.
7. den: pro zájemce lodní výlet do hlavního města souostroví - LIPARI - s prohlídkou katedrály a archeologického muzea, možnost nákupů (cca 20 EUR).
8. den: Ráno předání ubytovacích kapacit a odjezd z Vulcana do Catanie a odlet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu Praha-Catania-Praha vč. letištních tax a palivového příplatku
  • zpáteční trajekty na ostrov Vulcano
  • vedoucí zájezdu
  • kyvadlovou dopravu minibusy mezi apartmánovým komplexem, centrem městečka a hlavními plážemi
  • 7x ubytování ve 2lůžkovém studiu na ostrově Vulcano v apartmánech Vulcano Blu
  • 7x snídaně, 6x večeře

Cena neobsahuje:

  • Cena nezahrnuje lodní dopravu na ostatní ostrovy v rámci fakult. výletů.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5800 Kč)