Nejkrásnější zahrady, jezera a Alpy Lombardie

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Zájezd do oblasti jezer Lago Maggiore, Lago di Como a Lago di Lugano, která se nachází na hranici Itálie a Švýcarska v krásné horské krajině. Od severu jsou chráněné ohromnou hradbou alpských velikánů pokrytých ledovci. Z tohoto důvodu je zde ideální klima pro subtropické rostliny a květenu, kterou uvidíte v zahradách historických vil, městečkách i ve volné přírodě.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
268-01 28.7. - 4.8.2024 14 990 Kč 14 390 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno návštěva pozoruhodného parku SIGURTA s překrásnou zahradou, který se nachází jižně od jezera Lago di Garda . Přírodní park, vodní zahrada s množstvím květů aj. Odpoledne návštěva historického města BERGAMO , kde se staré město pyšní souborem středověkých staveb.
3. den: STRESA – městečko na břehu jezera LAGO MAGGIORE s úchvatnými výhledy na jezero a na Boromejské ostrovy. Vyhlídková plavba na ostrov MADRE, kde navštívíte vilu z 18. století s krásnou zahradou a na nejznámější ostrov ISOLA BELLA s ohromným barokním palácem a impozantními terasovitými zahradami.
4. den: Plavba lodí z městečka ISPRA podél kláštera S.CATERINA D.SASSO, který je zasazen ve vysoké skále spadající do vod jezera Maggiore . Členité zahrady VILY TARANTO s překrásnou exotickou květenou, otevřenou pro veřejnost již v roce 1952. LOCARNO - barevné kvetoucí město se zahradami ve švýcarské části jezera.
5. den: LUGANO - švýcarské město na břehu jezera LAGO LUGANO. Výjezd pozemní lanovkou na vyhlídku MONTE SAN SALVATORE. Krátká procházka ke kostelu San Salvatore z jehož střechy je nezapomenutelná vyhlídka na Lago Lugano, město Lugano a okolní krajinu. Dále navštívíte MELIDE s expozicí „Švýcarsko v miniatuře“ a zastavíme se v CASLANU, kde se vyrábí čokoláda. Ukázka výroby a možnost nákupu za výrobní cenu.
6. den: Jízda podél jezera LAGO DI COMO dosahující hloubky 410 m nad kterým se zvedají strmé svahy hor. Svou stísněností mezi horami jezero připomíná norské fjordy. Návštěva romantické VILY CARLOTTA, jejíž park pokrývá nádherná botanická zahrada. Z městečka Cadenabbia se lodí přepluje do městečka BELLAGIO – malebný skvost na ostrohu, kde se stýkají Lago di Como a Lago Lecco. Úzkými uličkami přes kopec lze projít z nábřeží jednoho jezera na břeh druhého, na ostroh s výhledem na obě jezera nebo k pěknému kostelu který dominuje starému městu. COMO – zastávka ve městě založeném již Římany.
7. den: CERTOSA DI PAVIA –klášterní komplex v Lombardii, světově proslulý bohatstvím své gotické i renesanční architektury. MILANO - hlavní město města Lombardie , město umění, designu a světové módy. Prohlídka Piazza Duomo se slavnou milánskou gotickou katedrálou Duomo – fantastický soubor vznosných pilířů, vyhlídka ze střechy katedrály, kde za jasného počasí můžeme vidět Alpy, stylová obchodní pasáž Galleria Vittorio Emanuele II. a další krásné stavby historického centra.
8. den: Návrat do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Cena neobsahuje:

  • lodní spojení
  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 1,5 € / os. / den

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)