Dodekanésy - ostrovy Rhodos a Symi

8 denní zájezd   Řecko Řecko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: polopenze   


Slunce svítí nad mnoha jižními ostrovy, ale pouze jeden z nich je skutečně domovem boha slunce Helia – řecký Rhodos.Tento ostrov patří díky svému příznivému podnebí (259 slunečných dnů v roce) k turisticky nejvíce vyhledávaným oblastem Řecka. A právem, příroda obdarovala Rhodos po všech stránkách – podél pobřeží se táhne dlouhý pás písečných a oblázkových pláží a rozlehlé končiny ostrova pokrývá šťavnatá zeleň. Vinné révě a olivovníkům se tu daří stejně skvěle jako pomerančovníkům.
Jedinečným lákadlem ostrova Rhodos jsou jeho kulturní pamětihodnosti. V historickém centru města Rhodos má člověk pocit, že se ocitl v dávné minulosti. Podobu ostrova určují antické stavby, památky vybudované za éry rytířského řádu johanitů i za osmanské nadvlády. Na pobřeží se vypínají četné křižácké hrady, v horách stojí byzantské chrámy a kláštery.


Program zájezdu

1. den: Přílet na Rhodos. Ubytování.
2. den: EPTA PIGES – přírodně zajímavé údolí „Sedm pramenů“ s bujnou vegetací platanů a pinií. Atrakcí je 180 m dlouhý tunel, kterým se dá po kotníky ve vodě dostat k malebnému jezírku. Cesta vede též přes kopec porostlý piniemi. Kostel AGIOS NEKTÁRIOS zasazený v pěkném přírodním prostředí. LINDOS – jedna z největších turistických atrakcí Řecka. Bílé městečko s romantickými uličkami, nad kterým ční mohutná akropole s pevností, odkud se naskýtají nádherné pohledy na temně modré moře a bílý Lindos. Možnost koupání na nádherné pláži s průzračným mořem.
3. den: KASTRO MONÓLITHOS – 240 m vysoký útvar s impozantním rytířským hradem. Po výstupu po kamenných schodech jsou návštěvníci odměněni úžasnými výhledy na pobřeží. ANCIENT KÁMIROS – rozsáhlé vykopávky antického městského státu s pěknou polohou nad západním pobřežím ostrova. Návštěva největší přírodní zajímavosti ostrova -PETALOUDES (ÚDOLÍ MOTÝLŮ) - potok protékající údolím, vodopády, tůně a dřevěné mostíky tvoří idylická zákoutí. Na konci údolí stojí klášter KALÓPETRA s pěkným kostelíkem a výhledem do kraje. Hora FILÉRIMOS. Akropole antického města Iálissos. V malebném komplexu jsou k vidění pozůstatky klášterního kostela, nový klášter s pěknými arkádami, křížová cesta lemovaná příjemným stromořadím a vyhlídka ve tvaru kříže, na který je možné vystoupit.
4. den: Město RHODOS (UNESCO) – historicky významné hlavní město ostrova obklopují impozantní hradby. Za nimi se skrývá romantické staré město se spletí křivolakých uliček. Návštěvníky zaujme Rytířská čtvrť, Palác velmistra, turecká čtvrť s mešitami, turecké lázně a spousta dalších zajímavostí.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Lodní výlet (platí se na místě) na ostrůvek SYMI, který je považován za jeden z nejmalebnějších ostrovů Egejského moře, a proto na něj směřuje mnoho turistů z blízkého ostrova Rhodos. Na ostrůvku zaujme městečko na úbočí s prastarými kamennými domky a velký klášter Panormitis.
7. den: Pobyt u moře.
8. den: Koupání dle času letu. Odlet do Čech.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu včetně letištních tax
  • dopravu mikrobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 240 Kč)