Tatry a NP Pieniny ze slovenské i polské strany, spišské památky

9 denní zájezd   Slovensko Slovensko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: chata       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd nás zavede do jedné z nejkrásnějších částí Slovenska - na Spiš. Zároveň poznáme jedinečné Pieniny, Tatry z polské strany a další zajímavosti. Zároveň budete mít možnost relaxace v termálních koupalištích.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
342-01 19.8. - 27.8.2023 9 490 Kč Odjezd též Pardubice, Hradec Králové, Brno. termín zrušen

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den: STARÁ LUBOVŇA s mohutným hradem, který jako královský pohraniční hrad střežil severní hranici Uher. Skanzen řešený jako podhradní osada. Lázně VYŠNÉ RUŽBACHY – koupaliště, které plní pramen Izabela. Zdejší atrakcí jsou jámy připomínající sopečné krátery a bývalý traventinový lom, který slouží jako nevšední přírodní galerie.
3. den: PIENINSKÝ NÁRODNÍ PARK – i přes svoji malou rozlohu patří Pieniny k nejkrásnějším a nejcennějším územím střední Evropy. Za svoji divokost a malebnost vděčí hlavně činnosti Dunajce, který v nich vymodeloval známý kaňon Prielom Dunajca. Možnost plavby na pltích PRIELOMOM DUNAJCA, ČERVENÝ KLÁŠTOR , LESNICA. Výlet po vyhlídkách národního parku, kde krásu lesa doplňují rozkvetlé louky.
4. den: Výlet do POLSKÉ ČÁSTI TATER. Vyhlídka GLODÓVKA POLANA s dalekými rozhledy po kraji, na Vysoké Tatry a Belianské Tatry. Horské středisko ZAKOPANÉ – východisko do polské části Vysokých Tater. Dolina BYSTREJ. Možnost výjezdu lanovkou na hraniční KASPROVY VRCH (1986 m). Krásné vyhlídky na okolní vrcholy Vysokých Tater. Pěkná cesta zpět úbočím do Zakopaného.
5. den: Monumentální SPIŠSKÝ HRAD (UNESCO), který svou rozlohou přes čtyři hektary je jedním z největších hradních komplexů ve střední Evropě. SPIŠSKÁ KAPITULA s katedrálou SV. MARTINA, a městským opevněním. Sídlo biskupa. TRAVENTINOVÁ KUPA SOBOTISKO – naučná stezka. ŽEHRA – starobylý kostel sv. Ducha postavený ze spišského traventinu (UNESCO). Koupání v termálním koupališti VRBOV.
6. den: Výlet do POLSKÉ ČÁSTI PIENIN – z městečka KROSCIENKO přes skalní útvary a vyhlídky Sokolica, Czertez Gora, Zamkowa Gora na TRZY KORUNY (981m) a k autobusu do vesnice Stromowce. Přehrada na Dunajci, zajímavé hrady NEEDZICA a CZORSZTYN.
7. den: Výlet do VYSOKÝCH TATER . TATRANSKÁ LOMNICE - možnost výjezdu lanovkou na LOMNICKÝ ŠTÍT. Výlet z mezistanice lanovky, ze SKALNATÉHO PLESA, nádhernou vyhlídkovou cestou přes sedlo Pod Svišťovkou, okolo Zeleného a Bieleho plesa, po úpatí BELIANSKYCH TATER dolinou Sedmi jezer zpět do Tatranské Kotliny . Nebo možnost návratu autobusem a procházka v okolí Tatranské Kotliny .
8. den: KEŽMAROK – historický vzhled a panorama Tater činí z tohoto starobylého města nejpřitažlivější turistický cíl na Spiši. Termální koupaliště v obci VRBOV. Starobylé Spišské město LEVOČA (UNESCO) s uceleným souborem památek vysoké hodnoty. Po požáru roku 1550 zde vznikl jedinečný renesanční urbanistický celek v takové podobě, jakou má zhruba i dnes.
9. den: Příjezd do Prahy v časných ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v chatkách (každá chata má vždy 3 dvoulůžkové ložnice, společné příslušenství v chatě)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)