Vysoké Taury - Grossglockner

7 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Oblast nejvyšší rakouské hory Grossglockneru nabízí neomezené možnosti pěší turistiky a poznávání přírodních krás a zajímavostí.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Rakouska, dopoledne zastávka u KRIMMELSKÝCH VODOPÁDŮ , vycházka s vyhlídkami u jedné z největších přírodních zajímavostí Rakouska. Průjezd Felbertauernským tunelem a dojezd k ubytování v LAINACHU v údolí Mölltal .
3. den: Po snídani odjezd do Flattach a výjezd lanovkou k MÖLLTALSKÉMU LEDOVCI do výše 2 879 m n.m. Výstup po okraji ledovce na SCHARECK 3 122 m n.m. s fantastickým výhledem na 30 „třítisícovek“. Méně zdatní mohou od lanovky jít pohodlnou cestou k chatě Duisburg Hütte a odtud k mezistanici lanovky.
4. den: Výjezd GROßGLOCKNERSKOU SILNICÍ k chatě GLOCKNERHAUS. Zde tzv. ledovcovou cestou Pasterze po okraji ledovcové morény k přehradě MARGARITZEN a kolem jezeru SANDERSEE dojdete k VÝŠINĚ FRANZE JOSEFA s fantastickými výhledy na okolní velikány (cca 3 hod. chůze). Méně zdatní mohou jet naším autobusem až k této výšině a zde udělat menší vycházku po naučné cestě k chatě Hoffmannshütte nebo sestoupit či sjet lanovkou k ledovci PASTERZE.
5. den: Cesta údolím Matrei do KALSU POD GROßGLOCKNEREM . Autobusem k chatě LUCKNERHAUS ve výšce 1 984 m n.m., odkud se otvírá jeden z nejhezčích pohledů na nejvyšší rakouskou horu Großglockener 3 798 m n.m. Výstup k chatě Lucknerhütte 2 241 m n.m. údolím Ködnitztal, které patří k nejkrásnějším v Tyrolských Alpách. Zdatnější mohou ještě pokračovat až k chatě Stüdlhütte 2 802 m n.m., která je východiskem k horolezeckým výstupům na Großglockner .
6. den: Ráno odjezd do HEILIGENBLUTU , malebnému městečku na začátku Großglocknerské alpské silnice. Výjezd lanovkou na SCHARECK 2 604 m n.m., kde začíná tzv. geologická cesta na HOCHTOR, nejvyššímu bodu Großglocknerské cesty. Túra je velmi zajímavá i pro znalce minerálií, neboť se zde vyskytují vzácné krystaly, které patří k alpským raritám. Návrat přes WALLACKHAUS a KASERECK (ukázková sýrárna) zpět do Heiligenblutu. Méně zdatní mohou ze Scharecku sjet lanovkou k silnici poblíž chaty Wallackhaus a přes Kasereck se vrátit stejně jako 1. část skupiny do Heiligenblutu. Zde najdete bohatou alpskou flóru.
7. den: Po snídani odjezd z Lainachu, průjezd celou GROßGLOCKNERSKOU SILNICÍ se zastávkami na vyhlídkových a naučných místech, prohlídka tematických výstav, vycházka kolem malebného jezera FUSCHER LACKE, vycházka po přírodní naučné stezce PIFKAR. Návrat do ČR ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (na vyžádání v CK) (příplatek: 1500 Kč)