obj.č.DLF28100490047

Západ USA - USA - Velký okruh "divokým západem"

14 denní zájezd   USA USA   

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: vlastní   


Vypravte se s námi na „divoký západ“ obdivovat životem překypující velkoměsta v čele s Los Angeles, nakouknout pod pokličku mistrů filmového umění v Universal Studios či zkusit štěstí v některém z vyhlášených kasin v Las Vegas. Zároveň poznáte rozlehlost a neuvěřitelnou rozmanitost místní krajiny, kterou zde v němém úžasu objevovali již první osadníci. Nevynecháme Grand Canyon ani dech beroucí Monument Valley a k tomu spoustu dalších jedinečných přírodních parků. Samozřejmě se podíváme i do zachovalého typického městečka z dob divokého západu.

Náš průvodce se o Vás bude starat od úplného začátku 24 hodin denně a po celý zájezd Vám bude k dispozici. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se.

Ubytování je pro naše klienty zajištěno v hotelech spadající pod hotelové řetězce Best Western, Days Inn, Super 8 apod., ve standardních dvoulůžkových pokojích s TV, koupelnou, WC a klimatizací/topením.

V ceně zájezdu není zahrnuto stravování. Většina hotelů nabízí ráno jednoduchou snídani v podobě kávy a sladkého pečiva (zahrnutou v ceně ubytování). Každé ráno bude typická vydatná americká snídaně v některém z řetězců rychlého občerstvení (snídaně od 4 USD). Večeře většinou v bufetových restauracích systému „all you can eat“ neboli „sněz kolik chceš“ – restaurace různého druhu (steak restaurant, asijská kuchyně, italská kuchyně apod.). Cena za večeři formou bufetu se pohybuje od 13 do 20 USD (dle typu a dne v týdnu).


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Los Angeles s jedním přestupem v Amsterdamu či Paříži. Transfer z letiště do hotelu, ubytování. Individuální program.
2. den: Prohlídka Los Angeles – vyjížďka na Griffith observatory odkud je krásný výhled na město. Autem se projedeme po slavném Sunset Boulevard a též zavítáme do ulic honosnéhoBeverly Hills, kde mají své vily slavní herci. Podíváme se na Rodeo Drive, ulici plnou značkových obchodů, na níž nakupují americké „superstars“, navštívíme pobřeží a vydáme se po něm až k slavné Queen Mary 1 a válečné ponorce v jižní části Los Angeles. Odpoledne přejezd do Las Vegas. Ubytování. Společná projížďka po nejslavnějším bulváru, tzv. Stripu.
3. den: Ráno odjezd ze státu Nevada za tím nejkrásnějším co nabízejí sousední státy Arizona aUtah, prohlídka gigantické přehrady Hoover Dam na řece Colorado. Cesta dále povede po historické Route 66, která kdysi spojovala východ se západem USA, zastávka v několika zapomenutých městech jako je Kingman nebo Hackberry, návštěva jeskyní Grand Canyon Cavern, ubytování ve městě Flagstaff.
4. den: Brzy ráno odjezd do nejnavštěvovanějšího národního parku Arizony – Grand Canyon, až po prvním pohledu do kaňonu si teprve uvědomíte jeho velikost. Řeka Colorado zde za tisíce let vyhloubila místy až 1 800 m hluboký kaňon. Jeho šířka je od 5 do 30 kilometrů. Odpoledne zastávka v Cameron Trading Post – obchodu s originálními indiánskými výrobky a odjezd na ubytování ve městě Page.
5. den: Celodenní výlet do Utahu do národního parku Bryce Canyon, který se nachází v nadmořské výšce přes 2400 m. n. m. Nabízí jedinečnou podívanou v podobě tisíců jehlanů z červeného navažského pískovce. Prohlídka státního parku Kodachrome Basin State Parks bizarními skalními útvary, odjezd zpět do Page se zastávkou v Red Canyon s neuvěřitelně červenými skalami. Nocleh ve stejném hotelu v Page.
6. den: Dopolední program ve městě Page, návštěva přehrady Glen Dam, následuje návštěvaHorseshoe Bend – vyhlídkové místo na řeku Colorado. Kolem poledne odjezd do Antelope Canyonu – tento štěrbinový kaňon vznikl výhradně působením vody během záplav. Shora dopadající světlo do až 10 metrů hlubokého a 2 až 3 metry širokého kaňonu vytváří neuvěřitelnou hru barev hladkých růžových až červených stěn kaňonu. Poté odjezd do města Kayenta se zastávkou v Navajo National Monument. Ubytování.
7. den: Dopoledne prohlídka Monument Valley, asi nejznámějšího symbolu divokého západu, zastávka u skalního útvaru Mexican Hat, následuje prohlídka státního parku Goosenecks (husí krky) – výstižně pojmenované meandry řeky San Juan na dně hlubokého kaňonu. Průjezd Údolím Bohů (Valley of the Gods), odjezd do města Moab na ubytování.
8. den: Celodenní návštěva národního parku Arches – park plný skalních bran a oken, návštěva nejzajímavějších hříček přírody jako je Balance Rock, Double Arch, Landscape Arch – skalní oblouk s největším rozpětím na světě, putování nádhernou přírodou u Devils garden a na závěr dne kratší trek k Delicate Arch – symbolu celého jihozápadu USA. Návrat do hotelu v Moab.
9. den: Brzy ráno přejezd zpět ze severního Utahu na jih Nevady do Las Vegas, cestou zastávka ve Valley of Fire (Údolí ohně) nedaleko Las Vegas s pronikavě červenými skalami a zkamenělými písečnými dunami. Ubytování v Las Vegas. Další část prohlídky tohoto nikdy neusínajícího města.
10. den: Ráno odjezd do nejlidnatějšího státu USA – Kalifornie, přes tzv. Horní poušť a města Baker a Barstow zpět do Los Angeles. Cestou zastávka ve městě Calico – staré neobydlené hornické město s dřevěnými budovami z dob divokého západu. Příjezd do Los Angeles – městské aglomerace s více jak 17 miliony obyvatel. Zá návštěvu stojí slavný Walk of Fame (chodník slávy) na Hollywood Boulevard, ubytování v hotelu v Los Angeles.
11. den: Dopoledne návštěva UNIVERSAL STUDIOS – známých filmových studií a přilehlého zábavního parku. Projížďka vláčkem po ateliérech, ukázky filmových triků a další atrakce. Návrat do hotelu.
12. den: Celodenní pobyt v Los Angeles.
13. den: ransfer na letiště a odlet zpět do ČR.
14. den: Přílet do Prahy.