Advent v Tyrolsku

3 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tyrolsko je zemí tradic. Čas adventu zde patří k nejpříjemnějším obdobím z celého roku. Více než 140 tyrolských měst a městeček v tomto roce otevře své adventní trhy. Skutečnou předvánoční atmosféru můžete zažít na předvánočních trzích v hlavním městě Tyrolska v honosném Innsbrucku, v historických městečkách, u jezera i ve vyhlášeném zimním středisku. Tam všude během našeho adventního zájezdu do Tyrolska budete moci ochutnat sváteční náladu. A k tomu přidáme trochu poznávání, jak je u našich cest zvykem.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Návštěva jednoho z nejproslulejších a nejprestižnějších lyžařských středisek na světě KITZBÜHELU . Kitzbühel je však zároveň tradičním východotyrolským městečkem s honosnými měšťanskými domy, krásnou vánoční výzdobou a typickými předvánočními trhy. V podvečer zastávka u největšího tyrolského jezera ACHENSEE , které se rozkládá uprostřed alpských štítů, jehož břehy jsou v období adventu osvětleny stovkami světel. Krátký přejezd na ubytování v penzionu v Radfeldu.
2. den: Prohlídka INNSBRUCKU – Hofburg, katedrála, slavná Zlatá stříška a možnost výjezdu 300 metrů nad Innsbruck do Hungerburgu s nádherným panoramatickým výhledem na město. Odpoledne advent v INNSBRUCKU – 7 vánočních trhů, více než 200 stánků a 14 metrů vysoký vánoční strom. Cestou zpět na ubytování zastávka v neprávem opomíjeném středověkém městečku čekajícím na zápis do seznamu UNESCO v HALL IN TYROL, kde můžete na zdejším pestrém adventním trhu ochutnat tyrolské speciality. Na závěr dne si zájemci mohou užít poklidnou sváteční atmosféru v nejmenším tyrolském městě v RATTENBERGU , který je v dosahu pěší procházky od našeho pensionu.
3. den: Dopoledne pohádkový Křišťálový svět KRISTALLWELTEN Swarovského ve Wattens. Poté zastávka ve středověkém městě KUFSTEIN s pevností Josefsburg, která je nepřehlédnutelnou dominantou širokého okolí. Vánoční trhy v historických kulisách starého města. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • 2x ubytování v penzionu
  • 2x polopenze
  • doprava autobusem
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • Kristallwelten 25 € (vstup je nutné rezervovat předem v CK, hradí se na místě v €)

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj - omezený počet, nutno ověřit dostupnost předem v CK (příplatek: 960 Kč)
  • pojištění léčebných výloha storna (příplatek: 120 Kč)