Prodloužené léto na Krymu

13 denní zájezd   Ukrajina Ukrajina    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Výprava, která nabízí aktivním turistům každý den zajímavý poznávací či turistický program. Místo pobytu umožňuje ostatním příjemné lenošení u Černého moře na pobřeží proslulé krymské riviéry. Využijte dočasného opomenutí západních turistů a pojeďte s námi poznat zatím neobjevenou „výkladní skříň“ bývalého Sovětského svazu.

Pozor na dlouhý přejezd na začátku i konci zájezdu - zvažte, zda jste dostatečně odolní.


Program zájezdu

1. den: Brzy ráno odjezd z ČR, přejezd Polska a pozdě večer příjezd na Ukrajinu. Nocleh ve LVOVĚ.
2. den: Dopolední krátká návštěva historického centra LVOVA– perly Unesco. V poledne odjezd a večerní přejezd na ubytování v oblasti Vinnica.
3. den: Přejezd stepní Ukrajinou si zpestříme odpoledni prohlídkou přístavní ODĚSY s Potěmkinovým schodištěm, budovou Opery, dlouhými bulváry a nevynecháme ani její noční život. Pozdě večer opustíme rozvernou Oděsu a nočním přejezdem dorazíme na Krym.
4. den: Dopoledne se probereme v hlavním městě krymského poloostrova SIMFEROPOL. Po krátké prohlídce se přesuneme protáhnout pod DOLGORUKOVSKOU JAJLU a se zájemci vyšlápneme k ČERVENÉ JESKYNI. Pak už jen příjezd na ubytování k moři.
5. den: Návštěva „velké“JALTY s bývalou carskou rezidencí v LIVADII, v níž se odehrála známá jaltská konference na konci 2. světové války. Koupání a relaxace u moře nebo fakultativně vyjížďka lodí ke známé dominantě - nyní restauraci LAŠTOVČÍ HNÍZDO. Fakultativní možnost degustace vín v MASANDŘE.
6. den: KLÁŠTER SV KLIMENTA v Inkermanu, památník 2. sv. války na HOŘE SAPUN a odpoledne vyrazíme mezi stolové hory do skalního města MANGUPKALE.
7. den: Opět „velká" JALTA, tentokrát s pohádkovým palácem knížete Voroncova. Túra Jaltinskou jajlou po hřebeni pohoří AJ-PETRI. Jízda lanovkou a ochutnávka tatarských specialit.
8. den: Živé námořní město SEVASTOPOL s vojenským přístavem a ponorkovou základnou, fakultativně lodní vyjížďka mezi černomořskou flotilu. Ruiny antického CHERSONESU Tauridského, možnost koupání v moři.
9. den: BALAKLAVA se zříceninou janovské pevnosti Cembalo a odtajněnou podzemní továrnou na opravu ponorek. Odpoledne vycházka nad pobřežím nebo koupání.
10. den: Celý den si budeme vychutnávat malebný BACHČISARÁJ se zahradami obklopeným palácem tatarských chánů, k životu probuzený mužský klášter USPENSKYJ MONASTYR, skalní město tajemného národa Karaimů ČUFUT-KALE.
11. den: Odjezd a celonoční přejezd na západ.
12. den: UKRAJINSKÉ KARPATY, celodenní túra či pobyt v horách, večerní přesun přes Podkarpatskou Rus na ubytování nedaleko Mukačeva.
13. den: Ráno odjezd do ČR, návrat v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • pojištění léč. výloh a storna
  • dopravu klim. autobusem
  • vedoucí zájezdu
  • 6x ubytování v původním skromném socialistickém hotelu (odpovídá naší lepší turistické ubytovně s vlastním příslušenstvím na 2lůžkovém pokoji) s polopenzí
  • 4x tranzitní ubytování se snídaní

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj - 3000 Kč