Termální lázně Mosonmagyaróvár - pobyt s výlety

6 denní zájezd   Maďarsko Maďarsko    Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Město Mosonmagyaróvár se nachází v severozápadní části Maďarska. Je to živé městečko s mnoha obchody a restauracemi, i historickým centrem s pěší promenádou. Zdejší termální lázně se nachází uprostřed zeleně a jsou významné svým minerálním pramenem s vodou, ve které je rozpuštěno mnoho solí a která má výborné léčivé účinky.
Vstup do termálního areálu se nachází přímo u našeho hotelu a vstupné je zahrnuto již v ceně zájezdu.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. BRATISLAVA - prohlídka centra (Michalská brána, staré město, Bratislavský hrad, Děvín). Příjezd na ubytování v Mosonmagyaróvár.
2. den: GYÖR – město plné barokních paláců a kostelů, Kapitulní pahorek s biskupským dómem, barokní památník Archa úmluvy a další. Odpoledne pobyt v termálních lázních v MOSONMAGYAROVÁR - lázeňský areál nabízí krytý 50m plavecký bazén s teplotou 25-27°C a další 2 menší venkovní léčebné bazény a 1 z části krytý sedací léčebný bazén s teplotou 35-37°C.
3. den: Jízda Rakouskem kolem NEZIDERSKÉHO JEZERA (UNESCO): mělké rákosové jezero, které leží na pomezí Maďarska a Rakouska, celá jeho oblast je vyhlášena přírodní rezervací. ŠOPROŇ – nejhistoričtější město Maďarska, které patří také k nejkrásnějším městům v Maďarsku, významné středisko vinařství, město gotické a barokní architektury. Zámek knížat Esterházyů FERTÖD (UNESCO), které chtělo soupeřit s francouzskými Versailles.
4. den: Celodenní pobyt v termálních lázních. Fakultativně (290 Kč) celodenní výlet do hlavního města Maďarska BUDAPEŠTI (UNESCO), celodenní program - Budínský hrad, Rybářská bašta s krásnou vyhlídkou na město, chrám sv. Matyáše, královský palác, řetězový most, budova parlamentu…
5. den: Půldenní výlet - PANNONHALMA - vinařské městečko s klášterním komplexem (UNESCO), odpoledne koupání v lázních MOSONMAGYARÓVÁR.
6. den: Dopoledne příjezd do VÍDNĚ (UNESCO), pěší prohlídka historického centra: Hofburg, ulice Graben, Staré město, Stephansplatz s monumentálním dómem sv. Štěpána, orloj, elegantní Kärtnerstrasse, budova Opery aj. V pozdních večerních hodinách návrat do ČR.

Cena obsahuje:

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu Termal Aqua
  • 5x snídani
  • vstupné do termálního areálu

Fakultativně:

  • výlet do Budapešti - 290 Kč/os.
  • 5x večeře formou bufetu - 1350 Kč/os.