Krásy Andalusie - letecky

8 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel ***       doprava: letecky       strava: polopenze   


Tento náš zájezd je zaměřen na poznání nádherné pohádkové oblasti Andalusie. Navštívíme světově proslulá místa s maurskou historií jako jsou Granada, Sevilla, ev. Cordoba, ale i bílá andaluská městečka, často neuvěřitelně rozložená na skalních útesech. Zájezd si zpestříme výlety do zajímavých přírodních oblastí (např. NP Torcal, skála Gibraltar).


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
135-01 9.5. - 16.5.2024 27 990 Kč náhradník »
vyprodáno
135-02 16.5. - 23.5.2024 28 990 Kč poslední místo pro pána na doobsazení rezervovat »
málo míst
135-03 28.9. - 5.10.2024 27 990 Kč náhradník »
vyprodáno
135-04 7.10. - 14.10.2024 27 990 Kč rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Andalusie .
2. den: Procházka v PŘÍRODNÍM PARKU TORCAL DE ANTEQUERA, kde vápencové skály tvoří rozsáhlé skalní městečko. Území je chráněnou krajinnou oblastí kvůli hojnému výskytu vzácných rostlin. ANTEQUERA – zastávka u unikátní památky – dolmenů na okraji městečka. Prohlídka města CORDOBA, jednoho ze skvostů Andalusie se spoustou zajímavých památek - katedrála/mešita, římský most, židovská čtvrť aj.
3. den: Výlet do srdce Andalusie - města GRANADA (UNESCO) - zasazeného do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, čtvrť Albaicín se širokým výhledem aj.).
4. den: Odjezd brzy ráno na dlouhý výlet za dalšími jedinečnými místy Andalusie . Zastávka v romantickém městečku VEJER DE LA FRONTERA – půvabné „bílé městečko“ s krásnými vyhlídkami. Prohlídka centra města CÁDIZ – malebné bílé město ležící na úzkém poloostrově, významný přístav, pěkná katedrála, příjemné promenády. Na závěr exkurze ve vinařství s ochutnávkou proslulých SHERRY VÍN.
5. den: Pobyt u moře. Pro zájemce půldenní výlet vláčkem (jízdné cca 3,6 Eur jedna cesta) s průvodcem do nedalekého města MALAGA – přímořské historické město s mohutnou katedrálou, maurskou pevností a rodným domem Pabla Picassa.
6. den: Prohlídka GIBRALTARU - britská kolonie s bezcelní zónou, výlet na mohutnou skálu s pevností a s výhledy na africký kontinent. Jediná volně žijící kolonie opic v Evropě. Přejezd přes hory do oblasti bílých městeček a návštěva Rondy. RONDA – malebné nad skalní rozsedlinou rozložené městečko, které upoutá každého návštěvníka svou roztomilostí.
7. den: Pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu do Sevilly. SEVILLA (UNESCO) - město přezdívané pro svou krásu perlou Andalusie s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným romantickým zámkem v maurském slohu a bílou židovskou čtvrtí.
8. den: Transfer z hotelu na letiště a odlet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letecká doprava do Andalusie
  • průvodce
  • místní autobus na výlety
  • 7x ubytování v hotelu*** (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6-7x polopenze (dle času letu)

Cena neobsahuje:

  • Fakultativní výlet do Sevilly - cena 40 Euro (nezahrnuje vstupné a místního průvodce) - nutná rezervace předem v CK nejpozději při doplatku, platba na místě.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • vstupné do Alhambry s rezervací (K rezervaci je nutné uvést číslo a celé datum platnosti cestovního dokladu (pasu) a s tímto dokladem pak do Španělska cestovat, jinak je rezervace neplatná. Nutno objednat při přihlášení, rezervaci španělská CK potvrdí až měsíc před zájezdem, nebude-li, částka bude klientovi obratem vrácena) (příplatek: 970 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)
  • Výlet do Sevilly - nutná závazná rezervace při přihlášení, platba na místě v Eurech, cca 40 Euro / os.
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.