Slovinsko - přírodní krásy, památky i koupání v mořském parku Termaris II

8 denní zájezd   Slovinsko Slovinsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Upravili jsme program tak, aby se sem mohli vydat i ti z Vás, kteří již Slovinsko navštívili. V rámci výletů zamíříte na jeden celodenní výlet na chorvatskou Istrii do Poreče a Rovinje, kde obě mestečka mají určitě co nabídnout ve svých historických centrech. V Hrastovlje ve starobylém kostele uvidíte jedinečný obrazový cyklus Tanec smrti. V Itálii se vydáme do Grotta Gigante, obrovské jeskyně a největší podzemní prostora na světě, i za romantickým zámkem Duino, kde pobýval básník Rilke a skalnatým malebným pobřežím, které projdeme v délce asi 2 km s dalekými výhledy do oblasti Terstského zálivu.

Tento nový zájezd Vám nabízí ve volném čase možnost koupání v jedinečných bazénech Termaris. Můžete relaxovat v několika bazénech a ve velké vířivce s mořskou vodou teplou 30°C přímo na břehu moře a s výhledem na Jadran. Jedná se o největší bazénový komplex s ohřívanou mořskou vodou na slovinském pobřeží (plocha přes 2000 m2).


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
126-01 13.9. - 20.9.2024 13 690 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Slovinska. Prohlídka města CELJE, které se může pochlubit středověkým jádrem. Nad městem na vysoké skále se tyčí zřícenina mohutného hradu s dalekými výhledy na Celje i okolní hory. Zastávka v HRASTOVLJE – opevněný románský kostel a jedinečná ukázka středověké malby – Tanec smrti z r. 1490. Dojezd na ubytování do Portorože .
3. den: Dopoledne pro zájemce pěší výlet do historického centra PIRANU , který Vás okouzlí úzkými uličkami, romantickými náměstími, katedrálou sv. Jiří na vrcholku kopce, nádhernými vyhlídkami aj. Ne nadarmo je Piran nazýván nejkrásnějším přímořským městem Slovinska, svůj vzhled získalo v benátské době, kdy také bylo nazýváno „druhými Benátkami“. Odpoledne volno ke koupání.
4. den: Celodenní výlet na chorvatskou Istrii: ROVINJ – prohlídka historického centra městečka s krásnými paláci, městskými branami i dominantním kostelem sv. Eufemie na vrcholku kopce. Odpoledne historické město POREČ s raně křesťanskou bazilikou zapsanou na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO jako nejlépe dochovaná raně křesťanská bazilika na světě. Možnost koupání na plážích nedaleko centra Poreče, v případě horšího počasí procházky kolem krásného pobřeží.
5. den: Výlet do Itálie: GROTTA GIGANTE, která patří k rozsáhlému systému jeskyní a krasových útvarů v oblasti Krasu a nabízí návštěvu největší podzemní prostory zpřístupněné turistům a bohatství stalaktitů a stalagmitů. Vycházka ze SISTIANY po Sentiero Rilke (trasa může být absolvována i v opačném směru) – cesta nad vápencovými skalami Duino (Devínské stěny), kudy prošel i spisovatel R. M. Rilke a napsal o ní ve svých deseti Elegiích z Duina, v délce cca 2,5 km s pěknými výhledy, vede k hradu DUINO, který proslavila řada prestižních hostů jako císařovna Sissi, Johann Strauss, Franz Liszt a další, možnost návštěvy a prohlídky interiérů. Věže hradu Duino se zvedají na skalnatém ostrohu vybíhajícím do moře. Básníci sem chodili hledat inspiraci.
6. den: Turistický výlet ze Strunjanu (přejezd autobusem) na nejvyšší útesy na Jadranu (až 80 metrů vysoké), daleké výhledy do oblasti Terstského zálivu, na Terst, Miramare, Izolu , Piran, naučná stezka. Poté procházka přes nejsevernější saliny na Jadranu, které jsou stále funkční – STRUNJAN . Průchod 550 metrů dlouhým tunelem Valetta bývalé železnice Parenzana do Portorože a přes toto mondénní letovisko pěšky návrat zpět na ubytování (celkem cca 10 km pěšky, možnost zkrátit při zpáteční cestě místním autobusem). Odpoledne volno ke koupání.
7. den: Dopoledne ještě volno ke koupání, poté odjezd z Portorože, návštěva POSTOJENSKÉ JESKYNĚ , která je druhou největší zpřístupněnou jeskyní v Evropě (oslnivá krápníková výzdoba včetně pětimetrového zářivě bílého stalagmitu Briliant, který je symbolem Postojenské jeskyně, v rámci prohlídky jízda podzemním vláčkem v délce 3,7 km). Na závěr dne prohlídka historického centra starobylého města ŠKOFJA LOKA, které patří k nejstarším městům ve Slovinsku a jehož centrum patří k těm nejmalebnějším. Odjezd do ČR.
8. den: Příjezd do Prahy v časných ranních hodinách. Pořadí jednotlivých výletů může být přehozeno dle aktuální otevírací doby.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelovém resortu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenze
  • vstup do mořského parku Termaris (neomezený vstup do vnitřních bazénů v rámci otevírací doby)
  • většina pokojů je s terasou (může být malá) nebo s balkonem (pokoje s balkonem CK negarantuje)
  • (přání týkající se ubytování, např. pokoje vedle sebe, oddělené postele apod., je nutno uvést hned při přihlášení a na přihlášku. Na místě po příjezdu již nelze ubytování měnit, vše připravují na hotelu předem).

Cena neobsahuje:

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu - cca 13,5 €/os. (platí se na místě, vybere průvodce)
  • Pro vstup do Postojné je nutná závazná rezervace předem, platba na místě v Eurech. Nutno uvést, zda se jedná o dospělou osobu, studenta do 25 let nebo dítě do 15 let včetně.

Slevy:

  • sleva pro 3.osobu (od 15 let výše) na přistýlce - pouze pro společně přihlášené trojice (sleva: -1000 Kč)
  • sleva pro dítě (7-14,99 let) na přistýlce se dvěma dospělými osobami (sleva: -1500 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj - omezený počet (příplatek: 2800 Kč)