Slovinsko - Portorož - pobyt s výlety II

8 denní zájezd   Slovinsko Slovinsko    Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Portorož je největší a nejmodernější slovinské přímořské letovisko a klimatické lázně. Převažuje zde poklidný rytmus s příjemnou atmosférou kaváren, obchůdků a taveren. V sezóně to tu však žije dlouho do noci. Krásné procházky zažijete na příjemné přímořské promenádě a relaxovat můžete na sluncem zalité pláži.

Ubytování: Hotel Vile Park je součástí komplexu Bernardin (5 vil, cca 100 m od moře), mezi Piranem a Portoroží. Ubytování je ve 2lůžkových pokojích s vl. příslušenstvím, fénem, klimatizace, WiFi, balkon za poplatek.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno dojezd na ubytování (probíhá od 14 hodin), ale od rána možnost koupání v mořském parku Laguna.
3. den: Procházka do historického centra PIRANU , který Vás okouzlí úzkými uličkami, romantickými náměstími, katedrálou na vrcholku kopce, nádhernými vyhlídkami aj. Ne nadarmo je Piran nazýván nejkrásnějším přímořským městem Slovinska, svůj vzhled získalo v benátské době. Volno ke koupání v moři nebo v bazénech – 7 bazénů s mořskou vodou teplou 30°C a s výhledem na moře.
4. den: Celodenní výlet za krásami Slovinska. Ráno odjezd do krasové jeskyně ŠKOCJANSKE JAME (zapsané na světové dědictví UNESCO), kde vytvořila řeka Reka obrovský jeskynní kaňon, jehož stěny padají téměř 100m do hloubky. Dále prohlídka národního hřebčína v LIPICI s krásnými, inteligentními, bílými koňmi. Odpoledne navštívíme významný přístav KOPER , kde je příkladně zrestaurován středověký střed města a úzké uličky, staré domy i paláce jsou svázány svou minulostí s Benátkami.
5. den: Pobyt u moře nebo koupání v bazénech. Pro zájemce výlet do Itálie. Návštěva města TERST, jednoho z nejvýznamnějších měst rakouské monarchie s řadou krásných paláců včetně radnice. Zámek MIRAMARE s překrásným parkem. Zámek je spojen zejména s osobou rakouského arcivévody a mexického císaře Maxmiliána.
6. den: Dopoledne pěší výlet na vyhlídku na historické saliny SEČOVLJE (chráněná přírodní památka), kde se rozprostírá obrovská laguna protkaná zdmi a kde uvidíte vyhlídky na historické saliny. Prostřednictvím kanálů se zde dopravuje mořská voda do solných nádrží. Na POLOOSTROVĚ SEČA se také nachází galerie pod širým nebem – park Forma Viva s plastikami moderních umělců. Cestou zpět procházka přes letovisko PORTOROŽ. Odpoledne volno ke koupání. Pořadí výletů může být přehozeno vzhledem k počasí apod.
7. den: dopoledne pobyt v mořském parku Laguna. Poté ojdezd a návštěva jedinečné POSTOJENSKÉ JESKYNĚ , která je druhou největší zpřístupněnou jeskyní v Evropě (oslnivá krápníková výzdoba, v rámci prohlídky jízda podzemním vláčkem). PREDJAMSKI GRAD - hrad vyrůstající ze skalního masivu, který využívá i jeskynního systému. Odjezd do ČR.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelovém resortu Vile Park*** (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenze v restauraci hotelu Histrion (v jednom hotelovém resortu)
  • vstup do Mořské Laguny (v případě zpoždění probíhající rekonstrukce může být vnitřní část bazénů uzavřena, skladba bazénů může být po probíhající rekonstrukci mírně odlišná)

Slevy:

  • Dětské ceny:
  • dítě 3-6,99 let na přistýlce - 7490 Kč
  • dítě 7-14 let na přistýlce - 8990 Kč

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 2300 Kč)
  • pokoj s balkonem - cena je účtována na osobu (příplatek: 390 Kč)