Korsika - ostrov krásy

10 denní zájezd   Francie Francie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Ubytování je zajištěno v prázdninovém středisku Belambra Pineto na severu Korsiky, 15 km od Bastie v krásném prostředí laguny uprostřed 18 ha areálu s piniemi. V areálu je bazén a tenisové kurty. Bungalovy, ve kterých budete ubytováni, jsou 2-4 lůžkové, klimatizované, s malou kuchyňkou, TV, soc. zařízením a s terasou se zahradním nábytkem.

Stravování je zajištěno v hlavní hotelové budově, snídaně i večeře bufetem, večeře vč. vína a vody.


Program zájezdu

1. den: odjezd časně ráno z Prahy směr České Budějovice, přejezd Rakouska a Itálie, noční trajekt z Itálie do Bastie
2. den: ráno připlutí do Bastie, krátká pěší prohlídka přístavního města. Cestou se zastavíme ve starobylém univerzitním městě Corte, vybudovaném na strmých skalních útesech. Je to údajně nejkorsičtější město ostrova a stále je považováno za neformální hlavní město Korsiky. Dále uvidíme vodopády Anglais (pěší 2 hod. procházka horskou přírodou), ubytování
3. den: volný den, odpočinek a koupání na plážích u hotelu
4. den: celodenní výlet do soutěsky Spelunca – cestou pojedeme přes Col de Vergio, nejvyšší silniční sedlo Korsiky. Spelunca je impozantní přírodní útvar, holé žulové stěny, někde i tisíc metrů vysoké, které prudce spadají do níže tekoucí říčky. U starého janovského mostu Pont de Zaglia si můžete dat první osvěžující koupel, další zopakovat na konci soutěsky u mostu Pont Vecchio. Odpoledne prohlídka centra lázeňského městečka Porto, procházka kolem zálivu, možnost koupání na oblázkové pláži, pro zájemce doporučujeme okružní plavbu lodí podél skal Les Calanches (plavba trvá 1 hod 20 min.)
5. den: Bonifaccio – tzv. Gibraltar Korsiky, zde doporučujeme asi 1,5 hod plavbu lodí kolem jeskyně a vápencových skalních útvarů s výhledy na domy posazené na útesech, v Bonifacciu kolem přístavu vystoupáme do opevněného města s typickými uličkami, kde se z mnoha míst naskýtají překrásné výhledy na okolí a na Sardinii. Je možné sestoupit po schodech krále aragonského (ručně tesané schodiště z r. 1420 se 187 stupni), které se tyčí nad mořem a klesá až k mořskému břehu.
6. den: volný den, odpočinek a koupání.
7. den: celodenní výlet do Ajaccia – prohlédneme si historické jádro města s katedrálou, možnost návštěvy rodného domu Napoleona, nabízí se také prohlídka bohatých sbírek Feschova muzea výtvarného umění a kaple rodiny Bonapartů. Doporučujeme navštívit místní trh ve středu města (nákup domácích produktů a ovoce). Možnost koupání na městské pláži. Později odpoledne autobusem dojedeme na mys La Parata, projdeme se kolem janovské věže s nádhernými výhledy na Sanquinaires - Krvavé ostrovy.
8. den: volný den, odpočinek a koupání
9. den: po snídani ukončení pobytu v letovisku a odjezd do Calvi, malebného městečka, kterému vévodí obrovská středověká citadela, zavítáme také do přístavní čtvrti La Marine s kavárničkami, restauracemi a nábřežím s palmami. Pro nemálo hrdých obyvatel Calvi je město rodištěm Kolumba, pokud se slavný mořeplavec v Calvi opravdu narodil. Fakultativně: možnost jet vlakem souběžně s autobusem z Calvi do L´ll Rousse. L´ll Rousse je městečko z 18.stoleti, které se nachází uprostřed jednoho z nejhezčích zálivů na Korsice – v zálivu Balagne, pro který jsou typické úžasné ostrůvky z červeného porfyru. Tento druh žuly se stal inspiraci názvu I´ll Rousse/ červený (doslova rusý) ostrov. Ze skalnatého ostrova Pietra, který je s městem spojen mostem, je od majáku nádherný výhled do okolí. Večer se nalodíme na noční trajekt do Itálie
10. den: ráno po vylodění v Itálii přejezd do ČR, předpokládaný příjezd ve večerních hodinách

Cena obsahuje:

  • 7 nocí v hotelu
  • 7x polopenze
  • doprava busem
  • průvodce
  • trajekt
  • výlety dle programu

Cena neobsahuje:

  • Cena nezahrnuje vstupné do navštěvovaných objektů a plavba lodí po Bonifacciu (100 EUR)

Fakultativně:

  • komplexní cestovní pojištění (příplatek: 360 Kč)