Romantické Bavorsko - zámky i Romantická cesta

3 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Přejezd do Bavorska a návštěva jeho hlavního města MNICHOVA – historické centrum města s monumentální radnicí na Marienplatzu, impozantní chrám Frauenkirche s charakteristickými věžemi, zajímavé jsou ale také četné pivnice (proslavené nejen návštěvami Adolfa Hitlera). Možnost návštěvy některého z muzeí v někdejší rezidenci bavorských králů nebo Nové či Staré pinakotéky. Dojezd na ubytování.
2. den: Okruh za nejkrásnějšími bavorskými zámky: NEUSCHWANSTEIN – proslulý zámek krále Ludvíka II. Bavorského, který se později stal inspirací pro četné další stavby po celém světě, zámek postavený vysoko v horách s výhledem do krajiny Allgäu. Další ze staveb Ludvíka II. Bavorského - zámeček LINDERHOF s bohatou rokokovou výzdobou, krásnými zahradami i slavnou jeskyní s Labutím jezerem. Na závěr dne procházka u romantického jezera EIBSEE pod nejvyšším německým vrcholem ZUGSPITZE .
3. den: Průjezd po tzv. Německé romantické cestě, která je pro své přírodní zajímavosti, řadu zámků a hradů a jedinečný sled historických měst a městeček jednou z nejoblíbenějších turistických tras v Německu. AUGSBURG – hlavní město historické země Švábsko pojmenované po římském císaři Augustovi, náměstí Rathausplatz s řadou architektonicky cenných domů, katedrála s bohatým zařízením, jedinečné Fuggerei. Půvabné městečko DINKELSBÜHL se čtyřmi branami, velkolepými kupeckými domy a krásným kostelem sv. Jiří. Městečko NÖRDLINGEN choulící se v obrovském Rieském kráteru vzniklém po zásahu meteoritem. Téměř neporušené hradby z 15.stol., pozdně gotický kostel sv. Jiří s impozantní západní věží s panoramatickým výhledem na město i radnice ze 14.stol. jsou jen výběrem krásných staveb, které zde můžete vidět. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x snídaně

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 110 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1400 Kč)