Julské Alpy II - italské i slovinské Julské Alpy + Korutany

7 denní zájezd   Slovinsko Slovinsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Zájezd do oblasti na pomezí Itálie, Rakouska a Slovinska s východiskem v horském městečku Tarvisio. Z tohoto strategicky dobře položeného místa navštívíme velice blízké Julské Alpy s jejich nádhernými, téměř bílými štíty, přilehlé krásy rakouských Korutan i blízké vrcholky a rozeklaná údolí italských Alp. Výlety jsou naplánované tak, aby se program zájezdu nepřekrýval s našimi předcházejícími zájezdy do Korutan a Julských Alp a byl tak pro všechny naše klienty novinkou.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Příjezd do Korutan – malebné jezero WEISSENSEE. Schättseite – oblíbené rekreační místo u jezera. Možnost výjezdu lanovkou k NAGGLER NOCK, pěšky sestup k jezeru. Cesta zpět se dá obohatit romantickou plavbou lodí zpět do Schättseite.
3. den: Perly italských JULSKÝCH ALP. Poutní místo SANTO LUSSARI – výjezd lanovkou na dechberoucí vyhlídkový bod ležící na vysokém hřebeni. Odtud se naskýtají panoramatické pohledy na Julské Alpy – hřeben Mantgartu a ostatní horské masivy ležící v okolí i do Korutan. Odpoledne nádherná oblast - JEZER FUSINE – pěkný výlet podél čirého zelenomodrého jezera, ve kterém se zrcadlí velikány Julských Alp k hornímu jezeru a dále pod stěnu Julských Alp, pod Malý a Velký Mantgart, ev. až k chatě Rif. Zacchi.
4. den: Výlet do Korutan. NASSFELD – výlet na MADRITSCHEN (1919 m) a pod vrchol TROGKOFEL. Tyto vyhlídkové vrcholy tvoří součást hraničního hřebenu Rakouska a Itálie. Možnost zvolit výlet k vrcholu Gartner Kofel. Odpoledne soutěska GARNITZENKLAMM (2195m) se stezkou a můstkem nad divokou říčkou.
5. den: Výlet do ÚDOLÍ VALBRUNA, nad kterým se tyčí velikány italských Julských Alp. Výstup na chatu RIFUGIO GREGO a k jezírku Il Laghetto. Dále úboční cestou (č.611) od chaty Grego pod vrcholem SOMDOGRA, krajinou kosodřeviny a s výhledy na okolní rozeklané skalnaté vrcholky. Podél kamenného koryta vyhloubeného jarním táním horskou cestičkou zpět do údolí Valbruna. Možnost též pouze procházky údolím do jeho zadní části SPRAGNA sevřeného dokola vysokými skalními masivy. Z údolí cestou zpět je též dobře viditelné Monte Santo di Lussari ležící na vysokém vrchu.
6. den: Výlet do Slovinska – horské středisko KRANJSKA GORA – sedačková lanovka do výšky 1555 m odkud se naskýtají téměř letecké pohledy na Kranjskou Goru a okolí. Výlet přes VITRAN na vrchol CIPRNIK (1745 m) s nádhernými výhledy na Julské Alpy. Jezero na řece Pišnica s pohledy na rozeklané vrcholky Julských Alp vystupující na konci stejnojmenné doliny.
7. den: Odjezd do Korutan. GOLDECK (2142 m) – výjezd lanovkou z města Spittal na impozantní vrchol Goldeck. Procházka na vrchol s panoramatickými výhledy na horskou krajinu Korutan. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)