Tatry a NP Pieniny ze slovenské i polské strany, spišské památky

9 denní zájezd   Polsko Polsko Slovensko Slovensko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: chata       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd nás zavede do jedné z nejkrásnějších částí Slovenska - na Spiš. Zároveň poznáme jedinečné Pieniny, Tatry z polské strany a další zajímavosti. Zároveň budete mít možnost relaxace v termálních koupalištích.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den: STARÁ LUBOVŇA s mohutným hradem, který jako královský pohraniční hrad střežil severní hranici Uher. Skanzen řešený jako podhradní osada. Lázně VYŠNÉ RUŽBACHY – koupaliště, které plní pramen Izabela. Zdejší atrakcí jsou jámy připomínající sopečné krátery a bývalý traventinový lom, který slouží jako nevšední přírodní galerie.
3. den: PIENINSKÝ NÁRODNÍ PARK – i přes svoji malou rozlohu patří Pieniny k nejkrásnějším a nejcennějším územím střední Evropy. Za svoji divokost a malebnost vděčí hlavně činnosti Dunajce, který v nich vymodeloval známý kaňon Prielom Dunajca. Možnost plavby na pltích PRIELOMOM DUNAJCA, ČERVENÝ KLÁŠTOR , LESNICA. Výlet po vyhlídkách národního parku, kde krásu lesa doplňují rozkvetlé louky.
4. den: Výlet do POLSKÉ ČÁSTI TATER. Vyhlídka GLODÓVKA POLANA s dalekými rozhledy po kraji, na Vysoké Tatry a Belianské Tatry. Horské středisko ZAKOPANÉ – východisko do polské části Vysokých Tater. Dolina BYSTREJ. Možnost výjezdu lanovkou na hraniční KASPROVY VRCH (1986 m). Krásné vyhlídky na okolní vrcholy Vysokých Tater. Pěkná cesta zpět úbočím do Zakopaného .
5. den: Monumentální SPIŠSKÝ HRAD (UNESCO), který svou rozlohou přes čtyři hektary je jedním z největších hradních komplexů ve střední Evropě. SPIŠSKÁ KAPITULA s katedrálou SV. MARTINA, a městským opevněním. Sídlo biskupa. TRAVENTINOVÁ KUPA SOBOTISKO – naučná stezka. ŽEHRA – starobylý kostel sv. Ducha postavený ze spišského traventinu (UNESCO). Koupání v termálním koupališti VRBOV.
6. den: Výlet do POLSKÉ ČÁSTI PIENIN – z městečka KROSCIENKO přes skalní útvary a vyhlídky Sokolica, Czertez Gora, Zamkowa Gora na TRZY KORUNY (981m) a k autobusu do vesnice Stromowce. Přehrada na Dunajci , zajímavé hrady NEEDZICA a CZORSZTYN.
7. den: Výlet do VYSOKÝCH TATER . TATRANSKÁ LOMNICE - možnost výjezdu lanovkou na LOMNICKÝ ŠTÍT. Výlet z mezistanice lanovky, ze SKALNATÉHO PLESA, nádhernou vyhlídkovou cestou přes sedlo Pod Svišťovkou, okolo Zeleného a Bieleho plesa, po úpatí BELIANSKYCH TATER dolinou Sedmi jezer zpět do Tatranské Kotliny . Nebo možnost návratu autobusem a procházka v okolí Tatranské Kotliny .
8. den: KEŽMAROK – historický vzhled a panorama Tater činí z tohoto starobylého města nejpřitažlivější turistický cíl na Spiši. Termální koupaliště v obci VRBOV. Starobylé Spišské město LEVOČA (UNESCO) s uceleným souborem památek vysoké hodnoty. Po požáru roku 1550 zde vznikl jedinečný renesanční urbanistický celek v takové podobě, jakou má zhruba i dnes.
9. den: Příjezd do Prahy v časných ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v chatkách (každá chata má vždy 3 dvoulůžkové ložnice, společné příslušenství v chatě)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 320 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1500 Kč)