Saské zámky, Míšeň, Drážďany a Českosaské Švýcarsko

5 denní zájezd   Česká republika Česká republika Německo Německo    Česká republika a Slovensko

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Poznejte na našem novém zájezdu oblast jedinečného Česko-saského Švýcarska, kde během pěších tras i autobusových nebo lodních výletů poznáte nádhernou krajinu skalních měst i historická města a mohutné hrady a romantické zámky.


Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z Prahy do Německa – Saska. Tento den věnujeme jedné z největších a historicky nejvýznamnějších skalních pevností v Evropě, pevnosti KÖNIGSTEIN. Na skalním útesu byl postaven hrad, ze kterého jsou závratné výhledy na klikatící se řeku Labe i romantickou krajinu Saského Švýcarska. Jako druhý nás čeká zámek WEESENSTEIN, který vznikl přestavbou původního hradu a stal se krásným šlechtickým sídlem. U zámku se rozkládá velký zámecký park, protnutý říčkou Müglitz, najdete zde řadu růžových a květinových záhonů. Dojezd na ubytování.
2. den: Fakultativně plavba výletní lodí z Děčína do Drážďan, pod mohutnou pevností Königstein, skalním městem Stadt Wehlen a kolem vinic saské vinařské cesty. Nebo autobusem. DRÁŽĎANY: hlavní město Saska je proslulé svým historickým centrem s Zwingrem, kostelem Frauen kirche a příjemnými uličkami starého města.
3. den: Zámek saských kurfiřtů PILLNITZ s nádhernými zahradami, domem palem a velkým skleníkem s obří, 220 let starou kamélií. Prohlídka významného historického města MÍŠEŇ, které je proslulé výrobou porcelánu. Nad jeho starým centrem se tyčí hrad Albrechtsburg. Při zpáteční cestě zastávka u krásného zámku MORITZBURG (u nás známý především z filmu Tři oříšky pro Popelku, kde vytvořil nádherné kulisy), prohlídka exteriérů.
4. den: Přejezd do HŘENSKA . Zde podnikneme výlet v nejromantičtější části Českého Švýcarska. Cesta přes TŘI PRAMENY na PRAVČICKOU BRÁNU a GABRIELINOU STEZKOU na MEZNÍ LOUKU. Pohádkově krásná oblast soutěsek řeky Kamenice. Pěší nebo lodní cesta DIVOKOU a EDMUNDOVOU SOUTĚSKOU do městečka Hřensko.
5. den: Příjezd do Saského Švýcarska do městečka HINTERHERMSDORF. Výlet do soutěsky KIRNITZSCHKLAMM, kde návštěvníky vozí lodičky. Dále malebnými soutěskami podél říčky Kirnitz (Křinice) k pěšímu hraničnímu přechodu do ČR a odtud skalním tunelem a přes vyhlídkový vrch, ze kterého je nádherná vyhlídka na velkou část Českého Švýcarska zpět do Hinterhermsdorfu. Příjezd do Prahy v podvečerních – večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • průvodce
  • doprava autobusem
  • 4x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 4x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokojj (příplatek: 1200 Kč)