Zámky jižní Moravy a Rakousko

4 denní zájezd   Česká republika Česká republika Rakousko Rakousko    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd v sobě zahrnuje to nejzajímavější z jižní Moravy a některá nádherná místa ze severního Rakouska. Rozhodně byste si neměli nechat ujít příjemné koupání v termálních lázních nedaleko hranic Laa an der Thaya, úžasné vodopády a soutěsky Ötscheru a nezapomenutelné údolí Wachau.

hotel - dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím
vnitřní bazén


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Prohlídka zámku VRANOV NAD DYJÍ , který se nádherně zrcadlí ve vodách řeky Dyje a bývá označován „klenotem“ mezi jihomoravskými zámky. Pěší výlet podél řeky Dyje k impozantnímu skalnímu útvaru HAMERSKÉ VRÁSY, LEDOVÉ SLUJE do malebné vesničky Lesná.
2. den: Dopoledne výlet do lázní LAA AN DER THAYA (voda, teplo, světlo, hudba), kde se v šestihektarovém areálu naskýtá možnost využít krytý bazén o teplotě vody 34 °C, ze kterého lze proplavat do venkovního masážního bazénu, dále do termálního bazénu o teplotě 36 °C. Bazény jsou prosvětlené s podvodní reprodukovanou hudbou. Odpoledne návštěva LEDNICKO-VALTICKÉHO AREÁLU , který byl zapsán do Seznamu památek světového kulturního dědictví UNESCO. Návštěva zámku LEDNICE , možnost pěší procházky v nádherném rozlehlém parku.
3. den: Výlet do rakouských Alp – rakouského národního parku ÖTSCHER-TORMÄUER. Pěší vycházka divokou alpskou krajinou soutěsek („Otcovy příkopy“), peřejí a vodopádů (vodopád LASSINGFALL). Návštěva poutního místa MARIAZELL .
4. den: Celodenní výlet do oblasti WACHAU – romantické městečko KREMS , poté oblíbená vyhlídková plavba lodí po Dunaji z Kremsu do Melku (loď se platí na místě). Plavba údolím Wachau se středověkými hrady, malebnými městečky a stráněmi s vinicemi. MELK – nejvelkolepější klášter v Rakousku s krásnými interiéry a výhledem na dunajské údolí. Stavitel Jakob Prandtauer mistrovsky zakomponoval své umělecké dílo do půvabné dunajské krajiny. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 140 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 700 Kč)