Perly severní a střední Itálie

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel ****       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Tento program je zaměřen na další historické skvosty, kterých je v severní a střední Itálii nespočet. Výlety za historií Itálie věnované jejich poznávání můžete propojit s koupáním ve Středozemním moři.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: VICENZA – významné severoitalské město, vyhlášené architekturou Andrea Palladia, který přebudoval monumentální baziliku na radnici a kolem vystavěl nádherné paláce pro zámožné občany aj. Dojezd na ubytování do oblasti Rimini.
3. den: URBINO – město považované za utajený skvost Itálie, protože nádhera jeho ulic i vznešenost vévodských paláců převyšuje jiná turisty navštěvovanější místa. SAN LEO – městečko s pěknou polohou na kopci, nad kterým se tyčí impozantní hrad. Najdete zde také farní kostel z 9.stol a románskou katedrálu. Odpoledne pobyt u moře a koupání.
4. den: GUBBIO – město prostoupené středověkou atmosférou se nachází na svazích hory Monte Ingno. Dóm ze 13.stol., středověká Via dei Consoli, Fontana dei Matti (Fontána bláznů). JESKYNĚ FRASSASI – návštěva obří jeskyně, do které by se vešel Milánský dóm.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Pobyt u moře nebo fakultativní celodenní výlet: RAVENNA (UNESCO) – v dobách římských a byzantských významné město s mnoha historickými pamětihodnostmi. Proslavily jej zejména raně křesťanské církevní mozaiky. Ministát SAN MARINO, který je působivě umístěn na vysokém kopci Monte Titano. Zaujmou Vás zejména romantické uličky i krásné výhledy do širokého okolí.
7. den: MODENA – středověké jádro města s katedrálou zapsanou na seznamu UNESCO, která se řadí k nejkrásnějším románským stavbám v Itálii, gotická kampanila Torre Ghirlandina, která je symbolem města, vévodský palác Palazzo Ducale, který se stal sídelním palácem rodu d´Este aj. PARMA – historické centrum města s lombardsko-románským dómem se štíhlou zvonicí – kampanilou, Vévodský palác s nejkrásnějším italským barokním divadlem aj. Parma je ale také městem dobrého jídla, které symbolizují místní speciality parmská šunka a sýr parmigiano reggiano. Parma je také rodištěm slavného dirigenta Toscaniniho.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu**** s bazénem
  • 5x snídaně

Slevy:

  • sleva pro klienty 55+ (sleva: -300 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 750 Kč)
  • fakultativní výlet 6. den (od 20 osob) (příplatek: 290 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)