Historická města na Innu a Dunaji + termální lázně Bad Füssing

4 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: aparthotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Zveme vás na návštěvu jihovýchodního Německa, regionu, který je nám blízký jak vzdáleností tak historicky. Příjemně vás překvapí nádherná malebná města a městečka při Innu a Dunaji a úchvatné památky. Vrcholem zájezdu je možnost plavby výletní lodí, jejíž interiér je vyzdoben křišťálem firmy Swarowski.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Prohlídka městečka SCHÄRDING ležícího na březích řeky Inn. Nejhezčí částí je hlavní náměstí Stadtplatz s řadou pěkných barevných štítových domů. Odpoledne pobyt v BAD FÜSSING (největší lázně v Evropě, je zde cca 10 000 m2 termální vodní plochy a přibližně 80 termálních bazénů. Léčivý pramen s obsahem síry o teplotě 56°C, který tryská z hloubky 1 000 metrů má podle názoru mnoha vědců a lékařů nesrovnatelné přirozené léčivé účinky).
2. den: Prohlídka PASOVA , který je známý jako město tří řek. Stékají se zde Dunaj, Inn a Ilz. Pasov je malebné město s barokní architekturou (dóm sv. Štěpána, staré město). Plavba výletní lodí s interiérem vyzdobeným křišťálem SWAROWSKI, 2 hodinová plavba po Dunaji do Obernzellu a zpět, během níž uvidíte krásy historického Pasova, soutok tří řek, vesničky a užijete si veletok Dunaj.
3. den: Výlet podél řek Inn a Salzach: BURGHAUSEN – nesmírně malebné město na řece Salzach s dominantou hradu Burghausen na mohutném hřbetu dlouhém 1100 metrů. Odpoledne koupání v lázních BAD FÜSSING .
4. den: REGENSBURG – významné historické město, jehož Dóm je nejvýznamnější gotická sakrální stavba v Bavorsku . Prohlídka malebného centra s řadou gotických i renesančních městských domů, kostelů a muzeí. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v aparthotelu s možností vaření (2lůžkové pokoje s vl. příslušenstvím)

Fakultativně:

  • 3x večeře (příplatek: 1260 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 140 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1100 Kč)