Julské Alpy II, Kamnické Alpy, Savinjské Alpy a termální lázně Snovik

7 denní zájezd   Slovinsko Slovinsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Zájezd spojuje zajímavou část Julských Alp na slovinsko-italské hranici i nádherné doliny méně dostupných Kamnických a Savinjských Alp. Pro zpříjemnění pobytu je v druhé půlce zájezdu zařazeno ubytování v hotelu**** v termálních lázních Snovik.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Perly italských JULSKÝCH ALP. Poutní místo SANTO LUSSARI – výjezd lanovkou na dechberoucí vyhlídkový bod ležící na vysokém hřebeni. Odtud se naskýtají panoramatické pohledy na Julské Alpy – hřeben Mantgartu a ostatní horské masivy ležící v okolí i do Korutan. Odpoledne nádherná oblast JEZER FUSINE – pěkný výlet podél čirého zelenomodrého jezera, ve kterém se zrcadlí velikány Julských Alp k hornímu jezeru a dále pod stěnu Julských Alp, pod Malý a Velký Mantgart, ev. až k chatě Rif. Zacchi.
3. den: Výlet do ÚDOLÍ VALBRUNA, nad kterým se tyčí velikány italských Julských Alp. Výstup na chatu RIFUGIO GREGO a k jezírku Il Laghetto. Dále úboční cestou (č. 611) od chaty Grego pod vrcholem SOMDOGRA, krajinou kosodřeviny a s výhledy na okolní rozeklané skalnaté vrcholky. Podél kamenného koryta vyhloubeného jarním táním horskou cestičkou zpět do údolí Valbruna. Možnost též pouze procházky údolím do jeho zadní části SPRAGNA sevřeného dokola vysokými skalními masivy. Z údolí cestou zpět je též dobře viditelné Monte Santo di Lussari ležící na vysokém vrchu.
4. den: Horské středisko KRANJSKA GORA – sedačková lanovka do výšky 1555 m odkud se naskýtají téměř letecké pohledy na Kranjskou Goru a okolí. Výlet přes VITRAN na vrchol CIPRNIK (1745 m) s nádhernými výhledy na Julské Alpy. Jezero na řece Pišnica s pohledy na rozeklané vrcholky Julských Alp vystupující na konci stejnojmenné doliny. Přejezd do termálních lázní SNOVIK.
5. den: Výlet do městečka Kamnik a Kamnických Alp. KAMNIK – hezké městečko na úpatí KAMNICKÝCH A SAVINJSKÝCH ALP, které leželo na důležité obchodní cestě mezi Terstem a Korutany. Návštěva údolí KAMNIŠKA BYSTRICA pod vápencovými štíty Kamnických Alp. Procházka podél modrých vod řeky Kamniška Bystrica. V podvečer koupání v termálních lázních.
6. den: Návštěva LOGARSKÉ DOLINY, která je nazývána perlou SAVINJSKÝCH ALP a je jednou z nejkrásnějších alpských dolin. Nad údolím se tyčí vysoké příkré a rozeklané vrcholy. Procházka k VODOPÁDU RINKA. Odpoledne zastávka ve městě CELJE, které se může pochlubit středověkým jádrem. Nad městem na vysoké skále se tyčí zřícenina mohutného hradu. V podvečer koupání v termálních lázních.
7. den: Odjezd ze Slovinska, cestou zastávka v rakouském městě GRAZ (Štýrský Hradec). Město Graz, metropole Štýrska, bylo jedním z hlavních center vlády Habsburků. Půvabné historické jádro Altstadt je zapsáno na seznamu kulturního dědictví UNESCO a nyní je přeměněno v malebnou pěší zónu. Návrat do Čech v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím) - 2x v hotelu na italsko-slovinské hranici a 3x v hotelu **** v termálních lázních Snovik
  • 5x polopenzi
  • vstup do termálních bazénů v lázních Snovik

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)