Norské fjordy - komfortněji do hotelu - letecky

8 denní zájezd   Norsko Norsko    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Zájezd do střední části Norska Vás zavede za krásami kouzelné severské přírody, do centra nejvyššího pohoří Jotunheimen, k nejkrásnějšímu fjordu Geiranger i na pobřeží Atlantického oceánu. Cestou navštívíte Oslo i Lillehammer a mnohá další zajímavá místa.


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Osla. Nocleh v oblasti Osla .
2. den: Celodenní prohlídka hlavního města Norska OSLA - vzdušná a zelená metropole Norska s množstvím kulturních památek i s věhlasnými muzei. Nocleh.
3. den: Vyhlídková jízda podél nejdelšího norského jezera MJ0SA. Návštěva městečka LILLEHAMMER - turistické a sportovní centrum, dějiště zimních olympijských her, věhlasný skanzen. Příjezd do „srdce" Norska - údolí GUDBRANDSDALEN. Ubytování v Dombasu (5 nocí).
4. den: Výlet k největšímu evropskému pevninské-mu ledovci JOSTEDALSBREEN . Ledovcový splaz NIGARDSBREEN . Horská krajina SOGNEFJELL -průjezd horskou silnicí s nádhernými scenériemi, kterou se dostaneme k bočnímu rameni nejdelšího norského fjordu SOGNEFJORD .
5. den: Průjezd divokým údolím ROMSDALEN , jejž lemují strmé a rozeklané vrcholy. Zastávka u pověstné převislé horolezecké stěny Trollů - TROLLTINDAN. Výjezd věhlasnou cestou Trollů - TROLLSTIGVEIEN . Prohlídka města ALESUND , které je nazývané klenot¬nicí secesního umění a je překrásně položené na břehu a ostrůvcích Atlantského oceánu. Vyhlídková jízda podél ROMSDALSFJORDU a STORFJORDU.
6. den: Vyhlídková jízda malebným údolím OTTADALEN. Výjezd na vyhlášenou vyhlídku DALSNIBA s úchvatnými pohledy na fjordy. Nejkrásnější fjord GEIRANGER , jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami nádherných vodopádů. LOM - městečko s rázovitým dřevěným kostelíkem a další zajímavou architekturou.
7. den: Průjezd údolím říčky SJOA mezi našimi sportovci známé raftovými sjezdy. Největší norské pohoří JOTUNHEIMEN (Domov obrů) - výlet na vyhlídku BESSEGEN nad jezerem Gjende (panoramatické rozhledy na rozeklané a zasněžené vrcholy). Městečko VAGAMO -krásná ukázka staré norské dřevěné architektury.
8. den: Přejezd do Osla. Odlet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • Leteckou dopravu Praha - Oslo - Praha
  • dopravu luxusním autobusem dle programu
  • 7x ubytování v hotelu
  • 7x snídani
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 40 000 Kč (příplatek: 480 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 3900 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 7000 Kč)