Normanské ostrovy Jersey a Guernsey

9 denní zájezd   Velká Británie Velká Británie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Jersey, největší z Normanských ostrovů leží pouze 24 km od Francie. Tento ostrov s britským šarmem a normanskou originalitou je ovlivňován Golfským proudem, proto se tu setkáme se středozemními květinami jako jsou mimózy, kamélie, vinná réva a palmy.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Příjezd do města korzárů ST.MALO nalodění na trajekt na OSTROV JERSEY. Transfer na ubytování místním busem v ST.HELIER, město nás uchvátí svou anglickou kamenností s množstvím kostelů a obchůdků, přístavem, ostrovní pevností a širokými zátokami.
3. den: Prohlídka ST.HELIER, na ostrůvku v St. Aubin’s Bay, individuálně navštívíme pevnost ELISABETH CASTLE, hrad původně bránil ostrov před nepřáteli více než 300 let, FORT REGENT, Královské náměstí, krytá tržnice, Námořní muzeum nebo Muzeum okupace. Individuální volno na místních plážích, pobyt u moře nebo unikněte před civilizací a nalezněte klid v jednom z nádherně udržovaných parků - Coronation park, kde byla korunována královna Viktorie.
4. den: Výlet východním pobřežím ostrova. Malebná zátoka GOREY PIER, hrad MONTORGUEIL, jenž patří k nejfotografovanějším atraktivitám ostrova, krásné výhledy. Dějiny ostrova si prohlédneme v Muzeu voskových figurín. Městečko ST. MARTIN s malebným kostelíkem ze 14.století, prohlédneme si ZÁTOKU ST.CATHERINE na závěr zahrady u ZÁMKU MANOR SAMARÉS.
5. den: Pobyt u moře, volno. Navštivte ulice St Helier pulzující životem, projděte se ve večerním slunci po náměstí Royal Square. Zajděte do divadla nebo na operu do Jersey Opera House. Fakultativně výlet na ostrov GUERNSEY další z Normanských ostrovů, kde se snoubí vliv britské a francouzské historie. Navštívíme srdce ostrova - hlavní město SAINT PETER PORT, se strmými uličkami lemovanými středověkými domy. Jeden z nejatraktivnějších přístavů v Evropě zaujme nejen směsicí několika architektonických stylů, ale i dlážděnými uličkami s venkovními kavárničkami. Navštívíme dům Hauteville, kde žil ve vyhnanství Victor Hugo, uvidíme Guernseyský gobelín, který zobrazuje tisíciletou historii ostrova. Večer odjezd zpět na ubytování na ostrově Jersey.
6. den: Severní pobřeží ostrova. Strmé skály, efektní scenérie, úžasné výhledy, lehká pěší turistka. Navštívíme světoznámé safari WILDLIFE Geralda Durrela. Svou polohou nás okouzlí zátoka BOULEY BAY s krásným koupáním, venkovské statky z jerseyské žuly, vinařské středisko LA MARE VINEYARDS, kde můžeme nakoupit víno i místní speciality.
7. den: Pobyt u moře a individuální program na ostrově - pěší procházka vám umožní obdivovat zátoku St. Aubin´s Bay, navštívit půvabné zahrady Shell Gardens a prohlédnout si skleněný kostel Glass Church, variantně lze odjet místní dopravou na západní pobřeží ostrova k prohlídce JERSEY WAR TUNNELS - německou okupaci ostrova zde připomene komplex tunelů s řadou galerií, které podrobně představují historii okupace. Pro zájemce je možné zajistit fakultativní okružní cestu po ostrově Jesrey místním autobusem (nutno přihlásit předem v CK). Trasa povede po nejznámějších památkách: St. Aubin´s Bay, The Shell Garden, St. Brelade´s Bay, Corbiére Lighthouse, Gréve de Lecq, Le Mourier Valley, St. Catherine´s Bay, Gorey Harbour.
8. den: Po snídani opustíme ostrov Jersey, nalodíme se na trajekt do St.Malo a přejezd do ČR.
9. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • K výletům po ostrově Jersey a Guernsey je využívána síť místní hromadné dopravy. Jízdné si klienti platí sami přímo při nástupu do autobusu - celodenní jízdenka cca 9 liber.
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • trajekt na Jersey
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x snídani
  • průvodce

Fakultativně:

  • 6x večeře - 2600 Kč
  • 1/1 pokoj - 3000 Kč
  • okružní cesta po ostrově Jersey - 550 Kč (nutno nahlásit předem v CK)
  • výlet na ostrov Guernsey - 900 Kč (nutno nahlásit předem v CK)