Toskánsko, Cinque Terre

10 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: apartmán       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Při návštěvě Toskánska můžete skloubit pobyt u moře s prohlídkou jedinečných stavebních památek. Florencie, Siena, Pisa, Lucca jsou pro turisty lákavými místy s mimořádnými ukázkami románského, gotického a renesančního umění. Toskánsko opravdu proslulo skvosty hlavně z období renesance, působily zde nejslavnější osobnosti Itálie. Toskánsko láká neustále množství zahraničních návštěvníků.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce LEVANTO, odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky. Večer dojezd na ubytování.
3. den: Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI, které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček.
4. den: Pobyt u moře.
5. den: SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA - město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské brány, impozantní středověké paláce, gotická katedrála ze 13. stol., římské divadlo.
6. den: PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Šikmá věž, Baptisterium, Dóm atd. Odpoledne pobyt u moře.
7. den: ELBA - přírodně zajímavý ostrov proslavený pobytem Napoleona, jeden z nejmalebnějších ostrovů Středozemního moře s velmi členitým pobřežím: výlet do PORTOFERRAIA - Napoleonova vila, Medicejská pevnost, možnost koupání (lodě se platí na místě).
8. den: Pobyt u moře.
9. den: FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela. Noční přejezd.
10. den: Příjezd v poledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v apartmánech nebo chatkách (dvoulůžkové pokoje) s možností vaření

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • příplatek na výběr ložnice - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 350 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)